Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Τι είναι οι εκκλησίες; Κομμωτήρια;

«Τι είναι η εκκλησία, δεν είναι ένας Θείος οργανισμός ο οποίος έχει παράδοση 20 αιώνων;»
Πυρά εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου στην απόφαση να αρθούν τα μέτρα σε πολλές επιμέρους δραστηριότητες της κοινωνίας κι όχι στις εκκλησίες, που παιρνούν σε δεύτερη μοίρα.«Περιμένω την επάνοδο όχι μόνο στην κανονικότητα αλλά και στην εκκλησιαστικότητα», είπε, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (28/4) στον ΣΚΑΙ ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος. Ζήτησε να ανοίξουν οι εκκλησίες κι αν το πρόβλημα είναι ο συνωστισμός «θα λάβουμε όλα τα μέτρα, θα κάνουμε αυτά που μας έχουν υποδείξει».

Ο Μητροπολίτης και εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν πολλά παράπονα για τη στάση που τηρείται απέναντι στην Εκκλησία τονίζοντας «τώρα αν έχουν άλλους λόγους δεν το γνωρίζω». Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα, πως οι εκκλησίες θα ανοίξουν σταδιακά και δεν θα ικανοποιηθεί το αίτημα που διατυπώνει στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου δήλωσε απογοητευμένος.

«Τελικά τι είναι γι’ αυτούς η Εκκλησία; Τι είναι η Εκκλησία, είναι ένα σωματείο, είναι ένα σούπερ μάρκετ; Είναι χειρότερο από το σούπερ μάερκετ; Είναι χειρότερο από το κομμωτήριο; Τι είναι η εκκλησία, δεν είναι ένας Θείος οργανισμός ο οποίος έχει παράδοση 20 αιώνων;» είπε φορτισμένος ο κ. Ιερόθεος.

Συνεχίζοντας στο ίδιο ύφος διερωτήθηκε: «Τι είναι αυτή η εξουσία και ποια είναι τα όρια της εξουσίας» και εξήγησε ότι τα λέει όλα αυτά γιατί γνωρίζει ότι η απόφαση που έστειλε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων στον πρωθυπουργό «κινείται περίπου σε αυτά που λέει ο Αρχιεπίσκοπος χωρίς να θέτει θέμα πίστεως». Γι’ αυτό και ζήτησε η πρόταση να δοθεί στη δημοσιότητα.

Και καταλήγοντας, έκανε λόγο για εκτροπή λέγοντας: «Αν μου επιτρέπεται να πω κάτι που έλεγε ο Μαξ Βέμπερ. Οι εξουσίες είναι τρεις. Η νόμιμη εξουσία, η χαρισματική και η παραδοσιακή. Όταν η νόμιμη δεν αναγνωρίζει την χαρισματική και την παραδοσιακή, έχουμε μία εκτροπή. Πρέπει να γίνεται συνδυασμός και των τριών».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.