Κορωνοϊός: Το γράφημα του Ηλία Μόσιαλου που δείχνει τη σημασία των αποστάσεων για την αποφυγή της διασποράς!

Κορωνοϊός: Το γράφημα απεικονίζει τη σημαντική διαφορά στην έκταση της διασποράς αν δεν τηρηθεί η οδηγία «μένουμε σπίτι»

Με ένα γράφημα που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook επιχείρησε ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας του London School of Economics and Political Science, Ηλίας Μόσιαλος να εξηγήσει τη σημασία που έχει η τήρηση της οδηγίας «μένουμε σπίτι» και του περιορισμού των επαφών προκειμένου να μην υπάρχει διασπορά του κορωνοϊού.

Όπως φαίνεται στο γράφημα αν ένας άνθρωπος ο οποίος είναι είτε ασθενής είτε φορέας του κορωνοϊού συνέχιζε κανονικά τις καθημερινές επαφές του, τότε μέσα σε 30 ημέρες θα είχε διασπείρει τον ιό σε 406 συμπολίτες του.

Αν αντίθετα μείωνε τις επαφές του κατά 50% τότε στο ίδιο χρονικό διάστημα η διασπορά του κορωνοϊού θα είχε γίνει σε 15 άλλους ανθρώπους.

Αν, μάλιστα, ο περιορισμός των επαφών ήταν στο 75% τότε η διασπορά σε έναν μήνα θα έφτανε μόλις σε 2,5 συμπολίτες!

Σε άλλη του ανάρτηση ο κ. Μόσιαλος ανέπτυξε αναλυτικά γιατί η Ελλάδα έπραξε σωστά και έλαβε εγκαίρως αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού τονίζοντας την καθυστέρηση που υπήρξε στην Ιταλία «όπου καθυστέρησαν δραματικά».

Banner Επαγγελματικός Κατάλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.