Φεστιβάλ στο πάρκο Γουδή: Μεγάλη η προσέλευση των Ζωγραφιωτών! ΔΕΙΤΕ τι έγινε και τις τρεις μέρες! (φωτο)

Ζωγραφιώτες (μικροί και μεγάλοι) διασκέδασαν με την ψυχή τους με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από μέρη της Ελλάδας και ήπιαν τοπικά ποτά από τις διάφορες περιοχές της χώρας.

Mε τη θεατρική παράσταση του Αριστοφάνη «Ειρήνη» από τη θεατρική εναλλακτική σκηνή «Ερωτόκριτος» άνοιξε η πρώτη μέρα του 4ου φεστιβάλ παραδοσιακής μουσικής χορών και γεύσεων που γίνεται από την Παρασκευή στο πάρκο Γουδή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η παράσταση έγινε σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο «ΙΛΙΣΟΣ» και με τη χορωδία του Συνδέσμου Παλαιών Ζωγραφιωτών.

Στο τέλος έκλεισε με συναυλία παραδοσιακής μουσικής από την Κρήτη με τον Κώστα Σαριδάκη και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Κρητών «Ο Καζαντζάκης».Τα κεράσματα ήταν με γεύσεις από την Κρήτη.

Το φωτογραφικό υλικό είναι του Μιχάλη Πετράκη

δεύτερη μέρα του φεστιβάλ έλαβαν χώρα ελληνικοί χοροί από τους μαθητές του 5ου & 6ου Δημοτικού Σχολείου σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και πολιτιστικό σύλλογο «ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΝ».

Μετά ακολούθησαν παραδοσιακή μουσική και χοροί της Ζακύνθου από την Ένωση Ζακυνθίων Αθήνας και μουσική και χοροί από τη Θράκη με το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου «Θρακιωτών» Ζωγράφου.

Στο τέλος είχαμε τη συναυλία παραδοσιακής μουσικής από την περιοχή της Πελοποννήσου και τη συμμετοχή του χορευτικού τμήματος του Συνδέσμου Αρκάδων Ζωγράφου «Θ.Κολοκοτρώνης»

dav

Τα κεράσματα ήταν με γεύσεις από την Πελοπόννησο και τη Θράκη.

Παρέστησαν ο δήμαρχος Βασίλης Θώδας, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κα Μπότου,  οι Αντιδήμαρχοι Χαλκιαδάκη, Δήμας, Μετικαρίδης, Καλλαρύτης, Βούρτσης, ο Αντιπρόεδρος του ΝΠΔΔ Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμος Μπουλούκος, ο Αντιπρόεδρος της ΜΑΞΙΑΔΗΖ Κώστας Πίτσιος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου από την πλευρά της αντιπολίτευσης όπως οι Παναγιώτης Γκρέκας, Κώστας Αλεξανδρής και ο Μπάμπης Κρανιώτης και πολλοί άλλοι. Επίσης παρέστη ο Ζωγραφιώτης ηθοποιός και σκηνοθέτης Ρένος Χαραλαμπίδης, ως μέλος του Συλλόγου Θρακιωτών.

Η τρίτη και τελευταία ημέρα του Φεστιβάλ μουσικής, χορού και γεύσεων έκλεισε με ελληνικούς χορούς από μαθητές του 12ου Δημοτικού Σχολείου, με συναυλία παραδοσιακής μουσικής από τον Πόντο με το χορευτικό του τμήματος της Ένωσης Πόντου Ζωγράφου και με τη συναυλία παραδοσιακής μουσικής από την Ήπειρο με το χορευτικό τμήμα του Συνδέσμου Ηπειρωτών Ζωγράφου «Η Ήπειρος» και της Ένωσης Ηπειρωτών Ζωγράφου «ΑΠΕΡΩΤΑΝ».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.