Χαλάρωση των μέτρων προστασίας – Αυξάνεται η πληρότητα σε θέατρα και συναυλίες!

Τι αλλάζει από το Σάββατο

Οι σημερινές ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά ήταν θετικές για αρκετούς κλάδους, με τα θέατρα και τις συναυλίες να επηρεάζονται άμεσα.

Όπως είχε διαρρεύσει από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, η κυβέρνηση έλαβε το «πράσινο φως» για περαιτέρω χαλάρωση, αναφορικά με τη νυχτερινή απαγόρευση, τη μουσική στα εστιατόρια και τα καφέ, αλλά και τον αριθμό προσκεκλημένων σε γάμους και δεξιώσεις.

Μεταξύ των μέτρων που αίρονται, όπως τα ανακοίνωσε επίσημα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, περιλαμβάνεται και η αύξηση του ποσοστού πληρότητας σε θέατρα και συναυλιακούς χώρους.

Πώς διαμορφώνεται το ποσοστό πληρότητας σε θέατρα και συναυλίες

Συγκεκριμένα, ο Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας πως αποφασίστηκε η αύξηση του ποσοστού πληρότητας σε δραστηριότητες ακροάματος/θεάματος με ημερομηνία έναρξης την 12η Ιουνίου:

από 50% σε 75% όταν το θέατρο είναι χωρητικότητας ως 1.000 θέσεις,
στο 70% σε χώρους ως 5.000 θέσεων,
σε 65% όταν είναι δυναμικότητας ως 15.000 θέσεις και
σε χώρους χωρητικότητας άνω των 15.000 θέσεων, ο αριθμός καθορίζεται σταθερά στα 10.000 άτομα.
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!Η πρωτη θεατρική παράσταση του καλοκαιριού άνοιξε αυλαία την Παρασκευή 29 Μαΐου στο Βεάκειο θέατρο. Έπειτα από 14 μήνες τα θέατρα άνοιξαν πριν από δύο εβδομάδες, αρχικά με πληρότητα που οριζόταν στο 50% και συγκεκριμένη ταξιθεσία.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.