«Ανεβαίνοντας τη σκάλα»- Μια παράσταση που κερδίζει δικαιολογημένα το θερμό μας χειροκρότημα!

«Ανεβαίνοντας τη σκάλα»- Μια παράσταση που κερδίζει δικαιολογημένα το θερμό μας χειροκρότημα!

Γράφει η Κατερίνα Φραγκουλάκη

«Το χτύπημα της πόρτας είναι ακριβό… ανεκτίμητο»…

Είναι η παρουσία τους επί σκηνής. Αυτή η γλυκιά παρουσία που σε ταξιδεύει και πλημμυρίζει με χαμόγελο το πρόσωπό σου. Πλάσματα ταλαντούχα, χορεύουν, τραγουδούν, ερμηνεύουν, με το χειροκρότημα του κοινού να πρωταγωνιστεί, σε κάθε τους λέξη, πρόταση, κίνηση.

Το μεγαλείο τους τεράστιο πάνω στη σκηνή, γεγονός που σε κάνει να μη θες να πάρεις τα μάτια σου από πάνω τους. Καλλιτέχνες που γνωρίζουν καλά τα μυστικά της σκηνής… τόσα χρόνια άλλωστε την «υπηρετούν», την «αγκαλιάζουν», την «αγαπούν» με το ίδιο πάθος. Δίπλα τους και νέα πρόσωπα, που το ταλέντο τους «πλημμυρίζει»… Και όλοι μαζί δημιουργούν μια παράσταση από εκείνες που έχουν τη γεύση του παλιού καλού κρασιού.
Μια τέτοιου είδους παράσταση είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω χθες στο θέατρο «Χυτήριο». Η θεατρική παράσταση «Ανεβαίνοντας τη σκάλα», το έργο του Άγγελου Μοσχονά σε σκηνοθεσία Μανώλη Ιωνά και Άγγελου Μοσχονά, είμαι σίγουρη πως αν επιλέξετε να την παρακολουθήσετε θα κερδίσει μια θέση στην καρδιά σας.

Στην όμορφη αυτή σκηνή, οι αγαπημένοι και υπερταλαντούχοι ηθοποιοί: Σπύρος Μπιμπίλας, ‘Άννα Παντζέλη, Γιάννος Παπαευσταθίου, Γιώργος Καπετανάκος, Σπύρος Θεοδόσης, Αυγερινός Σουλόπουλος, Κατερίνα Φελλά προσφέρουν στο κοινό απλόχερα το ταλέντο τους. Δίδουν ψυχούλα, με τρόπο μοναδικό και εντυπωσιακό, όπως καλά γνωρίζουν οι «μεγάλοι» ηθοποιοί.

Η πένα του συγγραφέα, θα αγγίξει και τη τελευταία ευαίσθητη χορδή της ψυχής σας, άλλωστε «Το χτύπημα της πόρτας είναι ακριβό… ανεκτίμητο»…Γραφή έξυπνη, εμπνευσμένη από τη ζωή. Τη δική σου, τη δική μου, του φίλου σου. Τις ζωές όλων μας. Και δε σας κρύβω πως σε κάνει να αναρωτιέσαι… Μα ποια μοίρα φέρνει τους ανθρώπους κοντά; Ποιες χαρές και ποια μοναξιά τους ενώνει; Μα κυρίως, ποια μοναξιά…Με ποιο τρόπο οι άνθρωποι αγαπούν; Και κατά πόσο είναι σε θέση όλοι οι άνθρωποι να αγαπήσουν. Και η τύχη…. Πως δημιουργείται η τύχη.; Με ποιο ραβδάκι επιλέγει τον πρωταγωνιστή της. Και πως τελικά ένας άνθρωπος αγγίζει την επιτυχία. Και από ποιους παράγοντες εξαρτάται αυτή η επιτυχία;
Η ιστορία ξεκινάει μέσα σ’ ένα καφενείο. Που οι πρωταγωνιστές- θαμωνές, στη δεκαετία του 60 αντιμετωπίζουν με χιούμορ τις δυσκολίες της ζωής. Κάποιος θα ξεχωρίσει, θα γίνει διάσημος….

Ο κύριος Σπύρος Μπιμπίλας, σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ ερμηνείας κερδίζει δικαιολογημένα, 100%, το θερμό μας χειροκρότημα. Την κυρία Παντζέλη, φέτος είχα την ευκαιρία να τη δω, δυο φορές επί σκηνής, σε 2 διαφορετικά έργα και ομολογώ πλέον, πως το ταλέντο της είναι τεράστιο και κερδίζει το στοίχημα με οποίον ρόλο και αν αναμετρηθεί. Είτε αυτός είναι κωμικός, είτε είναι δραματικός.

Ο Γιάννος Παπαευσταθίου είναι ένας ηθοποιός που το ταλέντο του πλημμυρίζει πάνω στη σκηνή. Εξαιρετικός ο Αυγερινός Σουλόπουλος. Έκλεψε τις δικές μου εντυπώσεις με το μοναδικό τρόπο, με τον οποίο ενσαρκώνει το ρόλο του.

Τι να γράψει κανείς για τον κύριο Σπύρο Θεοδόση, που όσες φορές κι αν το δω επί σκηνή; δεν το «χορταίνω», πάντα με συγκινεί. Και δεν είναι μόνο το ταλέντο του ως ηθοποιός αλλά και η ευγένεια της ψυχής του που πρωταγωνιστεί πάνω στο θεατρικό σανίδι. Που σε κάνει πολλές φορές να σιγοψιθυρίσεις πόσο σπουδαίος και ξεχωριστός είναι!

Συγκλονιστική η ερμηνεία του κυρίου Γιώργου Καπετανάκου. Ο ηθοποιός αγγίζει τις καρδιές μας και χαρίζει απλόχερα με την ερμηνεία του, το χαμόγελο στα χείλη μας, κερδίζοντας το πιο θερμό μας χειροκρότημα. Ένας καλλιτέχνης με έντονη σκηνική παρουσία, χαρισματικός, ιδιαίτερος και ξεχωριστός. Ένας ηθοποιός που δύσκολα ξεχνά το μυαλό και τα μάτια. Και αν έβλεπα την παράσταση για δεύτερη φορά….Θα τον χειροκροτούσα ξανά με τον ίδιο δυνατό και θερμό τρόπο. Σας ευχαριστώ κύριε Καπετανάκο για τις όμορφες θεατρικές στιγμές που μου χαρίσατε.

Και για το τέλος άφησα την κυρία Κατερίνα Φελλά. Το πανέμορφο και υπερταλαντούχο αυτό κορίτσι που  είμαι σίγουρη πως ο τρόπος που ερμηνεύει επί σκηνής, πολλές φορές θα μας απασχολήσει. Μια παρουσία εξαιρετική, δυναμική, εντυπωσιακή, λαμπερή. Νιώθω πως ανήκει σε εκείνη την κατηγορία των ηθοποιών που συνδυάζουν ταλέντο με απλότητα χαρακτήρα.

Η σκηνοθεσία των: Μανώλης Ιωνάς και Άγγελος Μσχονάς εξαιρετική. Και οι δυο αποδεικνύουν περίτρανα πόσο σπουδαίοι είναι.
Μια παράσταση -αισθάνομαι- που θα σας συγκινήσει!
θέατρο Χυτήριο
Από τις 8 Ιουλίου 2019 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21:15

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.