Πότε θα καταβληθεί το δώρο το Χριστουγέννων 2021

Ποιοι οι δικαιούχοι – Πως το διεκδικούν

Έως και την Τρίτη 21 Δεκεμβρίου θα δοθεί στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα το δώρο των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τη δικηγόρο Όλια Νικολοπούλου, που μίλησε στην ΕΡΤ, το δώρο των Χριστουγέννων το δικαιούνται μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης.

Ποιοι το δικαιούνται:

– Μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα με εξαρτημένη σχέση εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης

– Αν ο εργαζόμενος διατηρεί τη σχέση εργασίας του με τον εργοδότη δικαιούται ολόκληρο το δώρο, δηλαδή 1 μεικτό μισθό

– Αν η σχέση εργασίας διήρκεσε λιγότερο (από 1 Μαΐου έως 31 Δεκεμβρίου) δικαιούται τμήμα του δώρου (2 ημερομίσθια για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες).

Το δώρο των Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί έως την 21 Δεκεμβρίου. Γνωστό και ως «13 μισθός», το δώρο δεν καταβάλλεται πια στους δημοσίους υπαλλήλους, όπως και στους συνταξιούχους, ενώ σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήμα.

H μη καταβολή του αποτελεί ποινικό αδίκημα. Σε περίπτωση που το Δώρο Χριστουγέννων δεν καταβληθεί έγκαιρα, οι εργαζόμενοι πρέπει να προσφύγουν στην Επιθεώρηση Εργασίας και να υποβάλλουν μήνυση.

Αν θέλετε να υπολογίσετε το δώρο μπορείτε να μπείτε στο ΚΕΠΕΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.