Νωρίτερα από τα Χριστούγεννα τα επιδόματα σε Χαμηλοσυνταξιούχους – Υγειονομικούς

Διευκρινήσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Θεόδωρο Σκυλακάκη

Πριν από τα Χριστούγεννα θα δοθούν οι παροχές που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα από το βήμα της Βουλής προς τους χαμηλόμισθους, τους υγειονομικούς και τα άτομα με αναπηρία, σύμφωνα με τις διευκρινήσεις που έδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης μιλώντας σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ειδικότερα όπως ανέφερε το μέλος της κυβέρνησης σε σχέση με τους χαμηλοσυνταξιούχους ξεκαθάρισε ότι το εισοδηματικό κριτήρια των 7.200 ευρώ, αφορά το καθαρό ποσό που λαμβάνουν από τη σύνταξη τους, εφόσον δεν έχουν άλλα εισοδήματα.

Παραδέχθηκε ωστόσο ότι μπορεί να υπάρχουν αδικίες, αλλά «δυστυχώς, δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για περαιτέρω βελτίωση των μέτρων και κατά συνέπεια διόρθωση των αδικιών».

Ενώ για το επίδομα των υγειονομικών που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, ο κ. Σκυλακάκης είπε ότι αυτό δεν θα δοθεί σε όλους, αλλά μόνο στους υγειονομικούς της «πρώτης γραμμής», δηλαδή σε όσους έρχονται σε επαφή με ασθενείς, ενώ θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία για τον υπολογισμό του, όπως τον περσινό Απρίλιο που είχαν λάβει και πάλι μισό μισθό. «Θεωρείται αυτονόητο ότι εξαιρούνται από το συγκεκριμένο επίδομα όσοι υγειονομικοί βρίσκονται σε αναστολή εργασίας» διευκρίνισε.

Όσον αφορά στο επίδομα για τα άτομα με αναπηρία, θα το λάβουν όσοι παίρνουν το αντίστοιχο επίδομα από τον Οργανισμό Προνοιακών Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), εφόσον πληρούν βέβαια τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί και για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω όλα τα παραπάνω επιδόματα θα χορηγηθούν από την κυβέρνηση πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ δικαιούχοι θα είναι και όσοι παίρνουν προσωρινή σύνταξη, αρκεί να πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.