Κατηγορηματικός ο Πλεύρης: Δεν θα υπάρξει νέο lockdown

Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας

Ξεκάθαρος ότι γενικό lockdown δεν πρόκειται να υπάρξει ήταν σε δηλώσεις του σήμερα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης που αναφέρθηκε εκτενώς στα νέα μέτρα της κυβέρνησης που τέθηκαν σε ισχύ από το πρωί.

Ειδικότερα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του Ant1, ο κ. Πλεύρης διευκρίνισε για όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου, όμως η επιτροπή γνωμοδότησε ότι δεν πρέπει να κάνουν τη δεύτερη για ιατρικούς λόγους, ότι θα θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι. Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκονται και όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό και δεν έχουν πιστοποιητικό από την Ελλάδα. Κι εκείνοι θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι.

Σε σχέση με την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων, ο υπουργός εμφανίστηκε απόλυτος, διευκρινίζοντας ότι «η κυβέρνηση ούτε επιθυμεί, ούτε σκέφτεται να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού».

Παράλληλα και παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, τους δεκάδες νεκρούς και τις διασωληνώσεις που αυξάνονται καθημερινά, ο Θάνος Πλεύρης εμφανίστηκε αισιόδοξος, λέγοντας ότι τα νέα μέτρα που πάρθηκαν θα είναι αποτελεσματικά και δεν ελήφθησαν για οικονομικούς λόγους, αλλά διότι κάποιοι αρνούνται να κάνουν το αυτονόητο (να εμβολιαστούν).

Ενώ για το σύστημα υγείας, επισήμανε ότι ενισχύεται συνεχώς και θα αντεπεξέλθει των προσδοκιών, αν και οι γιατροί της χώρας, φαίνεται να έφτασαν -για ακόμη μια φορά- στα όριά τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.