Άρχισε η πολύκροτη δίκη του «ψευτογιατρού Dr Kontos»

Ο κατηγορούμενος απουσίασε επικαλούμενος πρόβλημα υγείας

Η πολύκροτη δίκη του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού» ξεκίνησε σήμερα με τον ίδιο, ωστόσο να απουσιάζει από την αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου επικαλούμενος πρόβλημα υγείας.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι η δίκη άρχισε μετ’ καθώς ο βασικός κατηγορούμενος ο οποίος είναι προφυλακισμένος δήλωσε ασθενής και δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο με αποτέλεσμα να απαιτείται εξουσιοδότησή του για τον εκπροσωπήσει ο συνήγορος του.

Ταυτόχρονα, τέθηκε θέμα χωρητικότητας της δικαστικής αίθουσας καθώς εκτός από τον βασικό πρωταγωνιστή της υπόθεσης είναι κατηγορούμενα 16 ακόμα άτομα μεταξύ των οποίων γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός. Μάλιστα, στο δικαστήριο προσήλθε και ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός και θέσει επίσημα το θέμα θέμα της μεταφοράς της δίκης σε μεγαλύτερη αίθουσα.

Με τα έως τώρα στοιχεία ο «Dr Kontos», φέρεται να συστηνόταν ανάλογα με την περίσταση ως διακεκριμένος γιατρός ογκολόγος, ομοιοπαθητικός, στέλεχος της NΑSA, αλλά και βοτανολόγος κι αντιμετωπίζει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης από κοινού, διακίνησης ναρκωτικών διακεκριμένης και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματικής απάτης κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίησης ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχής και παραβίασης του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ο κατηγορούμενος χορηγούσε σε σοβαρά ασθενείς «σκευάσματα χωρίς καμιά ιατρική αναγνώριση και παντελώς ακατάλληλα προς ίαση και η διατροφή που υποδείκνυε, αποδυνάμωνε τον οργανισμό και τις φυσικές άμυνες».

Τα όσα «τρομακτικά» φέρεται να έπραξε ο 48χρονος κατηγορούμενος καταγράφονται στο ογκωδέστατο παραπεμπτικό βούλευμα. Οι δικαστικοί λειτουργοί αναφέρονται σε όλες τις περιπτώσεις εξαπάτησης ασθενών, μεταξύ των οποίων βαριά άρρωστων παιδιών που έπεισε τους απελπισμένους γονείς τους να διακόψουν τις θεραπείες τους με μοιραία αποτελέσματα.

Ο κατηγορούμενος, αμέσως, μετά την σύλληψη του είχε δηλώσει «εμπειρικός βοτανολόγος» παραδεχόμενος εν μέρει μόνο την κατηγορία της απάτης.

Πρέπει να επισημανθεί ότι στα μέσα Δεκεμβρίου λήγει το 18μηνο της προφυλάκισης του κατηγορουμένου και στην περίπτωση που δεν έχει εκδοθεί μέχρι τότε η δικαστική απόφαση πρέπει να αφεθεί ελεύθερος.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.