Γιάννης Κωνσταντάτος: «Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είμαστε κυριολεκτικά στην υπηρεσία του Ανθρώπου» (Video)

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης ξεδιπλώνει το όραμα του στο GreenAttica.gr

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος αποτελεί ένα ξεχωριστό παράδειγμα αυτοδιοικητικού νέου άνδρα που αναζητά διαρκώς νέες προκλήσεις και μαζί με τους συνεργάτες του αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας έργα τα οποία φάνταζαν αδύνατο να υλοποιηθούν.

Με μεράκι, αποφασιστικότητα, σχέδιο και πρόγραμμα, έχει αναλάβει από το 2014, Δήμαρχος στον κρίσιμο Δήμο του Ελληνικού – Αργυρούπολης, και πλέον ως πρόεδρος του Φορέα υλοποίησης του Έργου στο Ελληνικό δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει η Ανάπτυξη στον Τόπο μας.

Αθλητής, Συγγραφέας, Δήμαρχος αλλά και πρόεδρος του εμβληματικού Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού ο Γιάννης Κωνσταντάτος ξεδιπλώνει το όραμα του για τα πολλά και δύσκολα που έχει αναλάβει στην «απολαυστική» συνέντευξη που παραχώρησε στο GreenAttica.gr και στον δημοσιογράφο Δημήτρη Μπίζα.

Ανάμεσα σε άλλα δηλώνει πως θεωρεί την Αυτοδιοίκηση λειτούργημα και όχι επάγγελμα, γιατί υπηρετεί τον άνθρωπο πρωτογενώς. Όπως τονίζει «είμαστε στην υπηρεσία του ανθρώπου κυριολεκτικά».

Όπως λέει το 2014, με όρους αναπτυξιακούς για το αεροδρόμιο, ξεδίπλωσε το σχέδιο του για το Ελληνικό. Μέχρι τότε όλοι μιλούσαν μόνο για πάρκο χωρίς κανείς να μιλά για τους όρους οικονομικής ασφυξίας που λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα.

Τότε ο κόσμος σημειώνει πως έδωσε στον ίδιο και την παράταξη του την ευκαιρία να υλοποιήσουν το όραμα τους και σχεδόν οκτώ χρόνια μετά ο αγώνας τους δικαιώνεται γιατί όλη η πορεία Ανάπτυξης στην Ελλάδα ξεκινά από το μεγάλο έργο του Ελληνικού.

Χάρις στην μεγάλη μάχη που έγινε απέναντι στην μιζέρια και την οπισθοδρόμηση και αυτούς που ήθελαν να το βλέπουν άλλα είκοσι χρόνια ξερό και εγκαταλειμμένο όπως εξηγεί.

Επισημαίνει πως το έργο του Ελληνικού αποτελεί ένα μοναδικό φαινόμενο στη χώρα μας που το Δημόσιο, η Αυτοδιοίκηση και ο Ιδιώτης όχι απλά συνυπάρχουν αλλά συνεργάζονται με έναν κοινό σκοπό.

Ο μεν επενδυτής για να κάνει την επένδυση του και να έχει τα κέρδη του, η Τοπική Αυτοδιοίκηση όμως θα μπορέσει να εισπράξει την υπεραξία των επενδύσεων, να εισπράξει έργα όπως το Μητροπολιτικό Πάρκο και η Δημόσια Παραλία, όπως όλα τα υπόλοιπα σαν τα αθλητικά κέντρα.

Είναι ένα μοναδικό διακύβευμα που αποδεικνύει ότι Δημόσιο και Ιδιωτικός Τομέας μπορεί να συνυπάρξουν όπως αναφέρει.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης εξηγεί επίσης πως η αξία στις περιουσίες των Δημοτών έχει εκτιναχθεί από την επένδυση, και πως μόνο θετικές είναι οι εξελίξεις.

Παράλληλα κάνει αναφορά στον «οργασμό» έργων που γίνονται στο Δήμο από το 2014 και μετά τονίζοντας χαρακτηριστικά πως παρέλαβε ένα προϋπολογισμό περίπου στα 3 εκ. ευρώ όταν ανέλαβε που πλέον έχει εκτιναχθεί στα 63 εκ. ευρώ.

Δηλώνει με περηφάνια πως ο πολίτης βλέπει τη ζωή του ν’ αλλάζει, καθώς με πρόγραμμα και μεθοδικότητα από τη Δημοτική Αρχή είδε καινούριο φωτισμό, μεγάλες αναβαθμίσεις στους αθλητικούς χώρους, νέες παιδικές χαρές, παρεμβάσεις στα σχολεία, στη Δημοτική Συγκοινωνία, παντού. Στόχος όπως επισημαίνει είναι πάντα το καλύτερο.

Ο κ. Κωνσταντάτος αναφέρεται εκτενώς βέβαια και στην ιδιότητα του ως πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και την Ανάπτυξη του Υμηττού, έναν Σύνδεσμο πρότυπο για τα περιβαλλοντικά θέματα και την δασοπροστασία στην Ελλάδα, κάτι που παραδέχτηκε στο Forum που διοργανώθηκε πριν από λίγο καιρό και ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Στυλιανίδης λέγοντας πως θα πρέπει πλέον να μοιράζει την τεχνογνωσία τους στους υπόλοιπους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην χώρα.

Τέλος ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης δεν παραλείπει να μιλήσει και για την οικογένεια του αλλά και την προσωπική του αγάπη για την συγγραφή και τον αθλητισμό, μιλώντας για το κομμάτι εκείνο του εαυτού του που έχει συνειδητά αφήσει στην άκρη για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στα απαιτητικά και εξαντλητικά καθήκοντα του!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.