Αρκουμανέας: Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους

Στις επόμενες εβδομάδες θα βγάλουμε τις μάσκες στους εξωτερικούς χώρους, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, ο οποίος παράλληλα σημείωσε ότι θα υπάρξουν προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες.

Τόνισε επίσης ότι οι άνω των 60 ετών έχουν εμβολιστεί σε ποσοστό κοντά στο 70%, ενώ με μια δόση έχει εμβολιαστεί το 45% του ενήλικου πληθυσμού.

Η ινδική μετάλλαξη Δέλτα

Ο κ. Αρκουμανέας, αναφερόμενος στην ινδική μετάλλαξη Δέλτα, διευκρίνισε ότι αυτήν τη στιγμή η συζήτηση παγκοσμίως γίνεται γι’ αυτή τη μετάλλαξη, η οποία είναι η πιο μεταδοτική. Πάντως, υπογράμμισε πως με μια δόση του εμβολίου η κάλυψη είναι έως και 35%, ενώ με δυο δόσεις του εμβολίου κατά του κορονοϊού η κάλυψη ανέρχεται στο 90%.

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε ότι όσοι έρχονται από τη Βρετανία εξετάζονται όλοι, λόγω του ότι η μετάλλαξη Δέλτα επικρατεί αυτήν τη στιγμή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επίσης, πρόσθεσε ότι τις τελευταίες εβδομάδες στη χώρα μας παρατηρείται βελτίωση σε όλους τους δείκτες της πανδημίας. Μιλώντας για τους πρώτους μήνες της πανδημίας σημείωσε ότι ήταν πάρα πολύ δύσκολοι: «Είχαμε δεχθεί 40 χιλιάδες κλήσεις την ημέρα, στο πικ της πανδημίας, έπαιρναν τηλέφωνο να ρωτήσουν πώς να βάλουν θερμόμετρο».

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.