Ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19: Πόσοι Έλληνες το έχουν εκδώσει

Περισσότερα από 273.000 ψηφιακά πιστοποιητικά COVID-19 έχουν εκδώσει Έλληνες που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

Το ψηφιακό πιστοποιητικό COVID εκδίδεται από την πλατφόρμα gov.gr και τα ΚΕΠ, ενώ είναι σε ισχύ και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει κανείς για να ταξιδέψει.
«Μέχρι στιγμής στην πλατφόρμα eudcc.gov.gr έχουν κάνει αίτηση και βγει περίπου 260.000 ευρωπαϊκά πιστοποιητικά και άλλα 13.000 έχουν εκδοθεί από τα ΚΕΠ», επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης Λεωνίδας Χριστόπουλος.

Όπως ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, συνολικά στο gov.gr έχουν ενταχθεί 1.162 υπηρεσίες και καθημερινά προστίθενται νέες μέσω της συνεργασίας με όλους τους φορείς της δημόσιας διοίκησης.

«Το επόμενο διάστημα θα έχουμε τη σημαντική δράση για την έναρξη ατομικής επιχείρησης στο gov.gr. Έχουμε υπολογίσει ότι μέσα σε ένα χρόνο το διοικητικό κόστος για να ανοίξουμε ατομική επιχείρηση φτάνει τα 20 εκατ. ευρώ. Έχουμε απλουστεύσει την όλη τη διαδικασία και μέσα από τη διαλειτουργικότητα να μπορείς να κάνεις τη σύσταση της επιχείρησης» τόνισε.

Ενδεικτικά μέσω του gov.gr μπορεί κανείς:

Να ανανεώσει το δίπλωμα οδήγησης με όσα χαρτιά απαιτεί (ιατρικές εξετάσεις κλπ)
Το Συναινετικό διαζύγιο θα βγαίνει πλέον ψηφιακά. (Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι που εμπλέκονται σε ένα διαζύγιο, συναντώνται στην πλατφόρμα).
Οι τίτλοι σπουδών θα εκδίδονται ψηφιακά
Γυμνάσια Λύκεια και ΕΠΑΛ: Απολυτήρια θα υπάρχουν και στο χαρτί. Η βεβαίωσή τους όμως, όπου πρέπει να τη χρησιμοποιήσει ο πολίτης θα είναι ψηφιακή στο κινητό του.
Για τις προσλήψεις στον ΑΣΕΠ: Όλα τα έγγραφα κατατίθενται μέσω gov.gr.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.