Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος: Το μήνυμα του Δημάρχου Ζωγράφου Βασίλη Θώδα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, ο Δήμαρχος Ζωγράφου Βασίλης Θώδας έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:

«Η 31η Μαίου εχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος. Ο λόγος είναι προφανής και σοβαρός. Το κάπνισμα αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την υγεία και την πρώτη και σημαντικότερη αιτία πρόωρων θανάτων, οι οποίοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί…
Το κάπνισμα αφαιρεί ετησίως τη ζωή περίπου έξι εκατομμυρίων ανθρώπων σε παγκόσμιο επίπεδο ενώ στην Ελλάδα ένας στους πέντε θανάτους οφείλεται στον καπνό. Στόχος όλων μας είναι η ενημέρωση και η αφύπνιση του πληθυσμού με στόχο την πρόληψη.
Είναι γνωστό ότι η διακοπή του καπνίσματος αποτελεί για έναν καπνιστή μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που όμως θα αποδώσει πολλαπλά οφέλη στην υγεία του. Η πρόκληση για όλους μας, καπνιστές και μη, είναι να ευαισθητοποιήσουμε τους νέους και να τους αποτρέψουμε από κάθε είδους εξαρτήσεις.
«Ασφαλής» χρήση καπνού δεν υπάρχει. Το κάπνισμα σκοτώνει γι’ αυτό το κρατάμε μακριά από την υγεία και τη ζωή μας. Είναι από τα καλύτερα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε για εμάς και τους γύρω μας. Είναι απόφαση ζωής».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.