Αυτός είναι ο λόγος που δεν πρέπει να τρως ποτέ σοκολάτα πριν τον ύπνο!

Όσον αφορά την σχέση ύπνου και διατροφής, είναι πολύ συχνό φαινόμενο το να θέλεις να τσιμπήσεις κάτι πριν πέσεις στο κρεβάτι, όμως δεν είναι όλες οι τροφές κατάλληλες για εκείνη την ώρα, μιας και μπορεί να σου φέρουν δυσάρεστα αποτελέσματα.

Μια τέτοια ακατάλληλη τροφή είναι και η σοκολάτα, την οποία δεν πρέπει ποτέ να τρως πριν κοιμηθείς.

Το ίδιο ισχύει για κάθε είδος σοκολάτας, είτε γάλακτος, είτε υγείας που είναι πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών, αλλά και ένας νόστιμος τρόπος για να αντιμετωπίσεις το άγχος, μιας και μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης. Αν θέλεις να τρως μαύρη σοκολάτα, να ξέρεις ότι η καλύτερη ώρα για  να το κάνεις είναι μετά το μεσημεριανό και ποτέ το αργά το απόγευμα ή το βράδυ.

Ο λόγος λοιπόν που το συγκεκριμένο γλύκισμα είναι απαγορευτικό πριν τον ύπνο είναι επειδή περιέχει καφεΐνη, η οποία σε εμποδίζει από το να αποκοιμηθείς και να μάλιστα να κάνεις βαρύ ύπνο, τον οποίο ο οργανισμός σου έχει πραγματικά ανάγκη. Αν φας λοιπόν σοκολάτα πριν κοιμηθείς, ο οργανισμός σου από τη μια θα προσπαθεί να επεξεργαστεί τηνς καφεΐνη, τη ζάχαρα και το λίπος παράλληλα, σε μια χρονική περίοδο που το νευρικό σου σύστημα θα έπρεπε να μπαίνει σε φάση χαλάρωσης.

Και παρά το γεγονός ότι η ποσότητα της καφεΐνης μπορεί να είναι ελάχιστη στη σοκολάτα, υπάρχουν άνθρωποι που τους χτυπάει πολύ άσχημα σε σχέση με τους υπόλοιπους και έτσι να μην μπορούν να κοιμηθούν.

Γενικά, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να φας τρεις ώρες πριν τον ύπνο τη σοκολάτα σου για να δώσεις τον απαραίτητο χρόνο στον οργανισμό σου να κάνει τις διαδικασίες επεξεργασίας που πρέπει να ακολουθήσει φυσιολογικά και να μπορέσεις να χαλαρώσεις και να κοιμηθείς χωρίς προβλήματα. Μην ξεχνάς επίσης, ότι οποιοδήποτε γεύμα και αν κάνεις πριν πέσεις στο κρεβάτι, αν φας πολύ θα έχεις διαταραχές ύπνου, οπότε πρόσεχε και όλα θα πάνε καλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.