ΜΕΘ «τέλος»: Σε πανικό η κυβέρνηση από την αποτυχία του lockdown – Το 80% των ανθρώπων πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ

Σε πανικό βρίσκεται η κυβέρνηση καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία οι ΜΕΘ ουσιαστικά έχουν τελειώσει με αποτέλεσμα το τελευταίο δίμηνο, το 80% των θανάτων (3.500 από 4.000) από κορωνοϊό να συμβαίνει εκτός ΜΕΘ, με το σκληρό και πρόωρο lockdown να έχει αποτύχει πλήρως να μειώσει τα κρούσματα και το μόνο που κάνει είναι να καταστρέφει οικονομικά τους Έλληνες.

Τα επίσημα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ, αν και «κρυμμένα» στο πλήθος των δεδομένων της πανδημίας, είναι άκρως αποκαλυπτικά αρκεί κανείς να εξετάσει και να αναλύσει τις νοσηλείες και τα εξιτήρια από τις ΜΕΘ και τον συνολικό αριθμό των θυμάτων. Μέσα σε δύο μήνες, από τις 27 Οκτωβρίου μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, καταγράφηκαν 4.013 νεκροί.

Την ίδια περίοδο εξήλθαν από τις ΜΕΘ 580 ασθενείς, ενώ το ποσοστό θνησιμότητας στις εν λόγω μονάδες είναι της τάξης του 43% με 45% και άρα το ποσοστό επιβίωσης είναι προφανώς 55-57%. Κάνοντας την αναγωγή αυτό σημαίνει πως στις ΜΕΘ το τελευταίο δίμηνο κατέληξαν περίπου 470 με 500 άνθρωποι. Με βάση τους υπολογισμούς, το ποσοστό των ασθενών που κατέληξαν εκτός ΜΕΘ, δηλαδή σε απλές κλίνες Covid, είναι πιθανό να ξεπερνάει το 80%, δηλαδή περίπου οι 3.500 από τους 4.000.

Μάλιστα νέα μελέτη του Ινστιτούτου Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας (Institute for Health Metrics and Evaluation) του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, για την Ελλάδα, μιλά για 12.325 νεκρούς έως τον Απρίλιο με πιθανότητα να φτάσουν και τους 19.000 νεκρούς!

Αυτό επιβεβαιώνει τις καταγγελίες τις αντιπολίτευσεις ότι οι ΜΕΘ έχουν τελειώσει προ πολλού, αφού η κυβέρνηση αντί να τις αυξήσει επέλεξε να επιβάλλει τα πιο πρόωρα και σκληρά lockdown στον κόσμο τα οποία όχι μόνο δεν έριξαν τα κρούσματα αλλά κατέστρεψαν οικονομικά το σύνολο της κοινωνίας.

Με λίγα λόγια η κυβέρνηση κατάφερε κάτι το πρωτοφανές παγκοσμίως. Με τα πρόωρα και υπερβολικά lockdown (οι περιορισμοί νυχτερινής κυκλοφορίας, sms κτλπ δεν υπάρχουν σχεδόν πουθενά στον κόσμο) κατέστρεψε εντελώς την οικονομία και ταυτόχρονα χιλιάδες πολίτες πέθαναν απροστάτευτοι από τον κορωνοϊό.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας οι κυβερνήσεις του κόσμου προσπάθησαν να ισορροπήσουν μεταξύ οικονομίας & υγείας, η ελληνική κυβέρνηση με την πολιτική της κατάφερε το μέγιστο αρνητικό αποτέλεσμα, καταστρέφοντας και τα δύο!

Η απάντηση της κυβέρνησης σε όλα αυτά; Πανικός, μετάθεση του συνόλου των ευθυνών στους λοιμωξιολόγους, οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν καταλάβει τι έρχεται και έχουν «αραιώσει» σημαντικά από τα τηλεοπτικά παράθυρα, εκτός μίας-δύο «ιδιαίτερων» περιπτώσεων, και… ανασχηματισμός όπου θεωρεί πως θα «κατευνάσει» την λαϊκή οργή «θυσιάζοντας» έναν-δύο υπουργούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.