Εξαδάκτυλος: «Επρεπε από την αρχή να είχε επιβληθεί σκληρότερο lockdown, τύπου Μαρτίου»

Σκληρότερο lockdown τύπου Μαρτίου υποστήριξε σε δηλώσεις του, ότι θα έπρεπε να έχει επιβληθεί εξ αρχής ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Στον ΣΚΑΪ μίλησε την Παρασκευή (18/12) ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εξέφρασε την άποψή του, πως θα έπρεπε να είχε επιβληθεί σκληρότερο lockdown, όπως είχε γίνει το Μάρτιο.

Παράλληλα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, να υπάρξουν σκληρότερα μέτρα και για άλλες περιοχές της χώρας, όπως είναι η Κοζάνη.

«Έχουμε έναν πόλεμο σε πολλαπλά μέτωπα. Όσοι μεν δεν έχουν οξύ πρόβλημα, αισθάνονται ότι δεν τους αφορά. Το lockdown εφαρμόστηκε όταν είχαμε μια πολύ μεγάλη κυκλοφορία του ιού και θέλει πολύ περισσότερο για να περιοριστεί και να καμφθεί και το επίπεδο των μέτρων δεν είναι σαν τον Μάρτιο. Αν ήμασταν σε lockdown Μαρτίου από την πρώτη στιγμή, πιθανότατα θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Αναφερόμενος στο όριο των 9 ατόμων στις γιορτές των Χριστουγέννων, ο ίδιος σημείωσε πως δεν είναι υποχρεωτικό να είναι τόσα άτομα, αλλά και ότι το δικαίωμα αυτό προέκυψε έπειτα από πίεση της κοινωνίας, η οποία όπως χαρακτηριστικά είπε είναι «κουρασμένη ως εκεί που δεν πάει».

Στην συνέχεια των λεγομένων του, ο ίδιος έσπευσε να κρούσει το καμπανάκι στους Θεσσαλονικείς λέγοντας ότι η πίεση στο σύστημα υγείας είναι ακόμα μεγάλη.«Η Θεσσαλονίκη είναι μια διαρκής στενοχώρια. Τα 9 άτομα δε θα πρέπει να εξαντληθούν σε καμία περίπτωση. Οι Θεσσαλονικείς θα πρέπει να περιοριστούν αυστηρά στην οικογένεια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας κληθείς να σχολιάσει τα υψηλά κρούσματα, που καταγράφονται στην περιοχή, αλλά και για την επιβολή σκληρότερων μέτρων όπως αυτά στη Δυτική Αττική τόνισε ότι «υπάρχει μια γενικότερη επιβάρυνση σε όλο το βορειοελλαδικό τόξο και δεν υπάρχουν ορατές αιτίες που συνέβη αυτό, πέρα από τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σε μια κλειστή δομή. Χθες από τη συνάντηση που είχαμε με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη δεν κατάλαβα ότι θα ληφθούν σκληρότερα μέτρα κι εδώ. Επιπλέον η όταν είδα τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, διαπίστωσα ότι ο νομός Κοζάνης δεν είναι από τους νομούς με τα υψηλότερα κρούσματα. Η κυκλοφορία στην πόλη είναι ίδια με αυτή στην υπόλοιπη Ελλάδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.