«Μύλος» για το υποχρεωτικό των εμβολίων: «Αντισυνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός» λέει τώρα ο Β.Κικίλιας

Ενδοκυβερνητική σύγκρουση για το θέμα των εμβολίων κατά του κορωνοϊού με τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλια να λαμβάνει θέση απέναντι στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ.Πέτσα που άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο των υποχρεωτικών εμβολιασμών.

Σήμερα ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για τον κορωνοϊό. Παραμένουν όμως τα ερωτήματα σχετικά με «περιορισμούς» σε όσους επιλέξουν να μην κάνουν το εμβόλιο που θα τους ανάγκαζαν να το πράξουν για να μην περιθωριοποιηθούν ή να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδος.

Προκειμένου να περιορίσει την «ζημιά» που προκάλεσαν οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα σχετικά με τον εμβολιασμό όλων των Ελλήνων, εμφανιζόμενος σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας τόνισε πώς «Το Συνταγμά μας δηλώνει ρητά ότι δεν έιναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός στη χώρα».

«Είναι όμως ευθύνη μιας οργανωμένης πολιτείας και όλων των ηγετών της, σε όλα τα επίπεδα, να παροτρύνουν τον κόσμο και να τον ενημερώσουν σωστά έτσι ώστε να εμβολιαστεί», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Αυτό όμως που θα έπρεπε να κάνει ο υπουργός, προκειμένου να μας πείσει για την πίστη του στο Σύνταγμα και στην ελευθερία είναι το να τονίσει πώς δεν θα υπάρξει κανενός είδους διαχωρισμός των πολιτών αναλόγως με το εάν έκαναν εμβόλιο ή όχι. Ούτε στα ταξίδια τους, ούτε στην πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες, ούτε πουθενά. Διότι κάθε τι άλλο θα παραβιάζει ξεκάθαρα το πνεύμα αλλά και το γράμμα του Συντάγματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.