Η Παρασκευή κρίνει τα πάντα: Τα 3 νέα μέτρα που έχει στα χέρια του ο πρωθυπουργός αν δεν πέσουν τα κρούσματα!

Μπήκαμε στην πιο κρίσιμη εβδομάδα
Έχει καταντήσει κουραστικό το κλισέ περί κρίσιμης εβδομάδας, όμως αυτή τη φορά είναι 100% αληθινό. Έχουμε μπει στην πιο σημαντική και κρίσιμη εβδομάδα η οποία θα κρίνει εν πολλοίς την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα μαθηματικά μοντέλα και τις προβλέψεις των λοιμωξιολόγων αυτή την Παρασκευή θα πρέπει να έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση και στη συνέχεια να δούμε μείωση των κρουσμάτων.

Αν δεν το δούμε αυτό και συνεχιστεί η αύξηση τότε θα σημαίνει ότι τα μέτρα δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα και ότι θα πρέπει να γίνουν και πρόσθετες παρεμβάσεις.

Ο πρωθυπουργός έχει στα χέρια του το Plan b με τα 3 νέα μέτρα του κακού σεναρίου με την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να τα πάρει.

Το πρώτο έχει να κάνει με τον χρονικό περιορισμό στα μηνύματα, προκειμένου να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις για να γίνει πιο σκληρό το lockdown. Το δεύτερο με την αλλαγή της ώρας στην απαγόρευση κυκλοφορίας. Στο κακό σενάριο το σημερινό 21:00-05:00 θα γίνει 17:00-05:00. Και το τρίτο μέτρο ασφαλώς θα είναι η επέκταση του lockdown για άλλες δυο εβδομάδες.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε όλοι οι λοιμωξιολόγοι θεωρούν σχεδόν δεδομένη την επέκταση του μέχρι τις 14/12 για να ακολουθήσει το άνοιγμα της χώρας στις 15/12 προκειμένου να κινηθεί η οικονομία στις γιορτές.

Στο καλό σενάριο, αν δηλαδή δούμε σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων ως την Παρασκευή, τα 2 νέα μέτρα (χρονικός περιορισμός στα sms και αλλαγή της ώρας στην απαγόρευση κυκλοφορίας) θα μείνουν στα χαρτιά και θα συνεχίσουμε με τους σημερινούς περιορισμούς.

Σε κάθε περίπτωση την παράταση του lockdown δεν φαίνεται να την γλιτώνουμε ούτε στο καλό, ούτε στο κακό σενάριο…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.