Ο δεκάλογος του ευτυχισμένου ανθρώπου – Τα πέντε «δεν» και τα πέντε «πρέπει»

Αν θέλετε να έχετε και εσείς περισσότερη χαρά, τύχη και πληρότητα μέσα σας και στη ζωή σας, θα ήταν καλό να διαβάσετε όλα όσα κάνουν και δεν κάνουν οι άνθρωποι που είναι πραγματικά ευτυχισμένοι μέσα τους.

Όσα ΔΕΝ κάνουν

Δεν ασχολούνται με αποτυχίες ή δυσάρεστα γεγονότα

Το να αναπαράγεις συνέχεια αρνητικά γεγονότα στο κεφάλι σου είναι κάτι που απλά σου προκαλεί μιζέρια και δυστυχία. Επομένως αυτό δεν το κάνουν ποτέ οι ευτυχισμένοι άνθρωποι.

Δεν πιέζουν καταστάσεις

Όταν κάτι δεν τους βγαίνει παίρνουν την απόσταση τους, σκέφτονται κάποια πράγματα και προχωράνε.

Δεν φθονούν τους άλλους

Χαίρονται με την ευημερία των άλλων, καθώς αναγνωρίζουν ότι αυτό είναι δικαίωμα όλων των ανθρώπων και δεν ζηλεύουν κάποιον που μπορεί να είναι σε καλύτερη θέση.

Δεν βγάζουν βιαστικά συμπεράσματα

Αυτός είναι γενικός κανόνας στη ζωή τους. Κοιτάνε βαθιά και δίνουν χρόνο για να καταλάβουν τις αιτίες των γεγονότων.

Δεν προσπαθούν να τα κάνουν όλα τέλεια

Αφήνουν στην τύχη του ότι δεν μπορούν να ελέγξουν και έτσι έχουν περισσότερη ενέργεια για όσα μπορούν να αλλάξουν οι ίδιοι.

Όσα ΠΡΕΠΕΙ να κάνουν

Εστιάζουν στα καλά που τους συμβαίνουν

Έχουν θετική οπτική για τη ζωή και νιώθουν ευγνώμονες με όσα έχουν, κάτι που τους κάνει ήρεμους και γαλήνιους μέσα τους.

Παραμένουν προσγειωμένοι στο παρόν

Η ζωή είναι στο εδώ και τώρα, ούτε στο παρελθόν ούτε στο μέλλον. αυτό που κοιτάνε είναι να βελτιώσουν την καθημερινότητα τους και τίποτα άλλο.

Δημιουργούν ένα ισχυρό δίκτυο υποστήριξης

Τι πιο όμορφο από τα να έχεις στη ζωή ανθρώπους που συμπορεύεστε μαζί. Από τη δουλειά, τις φιλίες, τα χόμπι. Ένα υγιές δίκτυο ανθρώπων είναι βασικό συστατικό για την χαρά και την ευτυχία.

Έχουν το αίσθημα του ανήκει κάπου

Έχουν μια καθημερινότητα που τους γεμίζει, ουσιαστικές σχέσεις με ανθρώπους και ένα πλαίσιο ζωής που τους ευχαριστεί.

Δίνουν και παίρνουν βοήθεια

Το να συζητούν ένα πρόβλημα με κάποιον άνθρωπο τους απαλύνει τον πόνο, όπως και το να ακούν κάποιον που δεν είναι καλά. Όλη αυτή η ανταλλαγή σκέψεων και αισθημάτων κάνει έναν άνθρωπο να νιώθει πιο πλήρης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.