Η Άσκηση Στην Καθημερινότητα Μας

Όλοι γνωρίζουμε τη σπουδαιότητα και τα οφέλη της άσκησης που χρειάζονται στη καθημερινότητα μας. Πόσοι όμως από εμάς το κάνουμε και στην πράξη;

Συνήθως την θυμόμαστε για άλλους λόγους πιο ασήμαντους, όπως για το πώς θα είμαστε αρεστοί στους άλλους ή λίγο πριν κάνει την εμφάνιση του το καλοκαιράκι για το πώς θα εμφανιστούμε στη παραλία και θα έχουμε ένα καλοσχηματισμένο γραμμωμένο σώμα.

Και κάπου εκεί χάνουμε την αξία της γυμναστικής καθώς το πρώτο πράγμα που περνά από το μυαλό κάποιου που δεν γυμνάζεται όταν ακούει την λέξη άσκηση είναι κούραση, πόνος, ταλαιπωρία, χαμένος χρόνος.

Η γυμναστική και συνεπώς η άσκηση έχει μόνο πλεονεκτήματα και κανένα μειονέκτημα. Θα μπορούσα να γράψω «άπειρα» οφέλη αλλά θα περιοριστώ στα σπουδαιότερα που θεωρώ εγώ:

         • Μείωση άγχους, μελαγχολίας-κατάθλιψης (που μαστίζει τα τελευταία χρόνια σχεδόν όλες τις ηλικίες)

         • Βελτίωση αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης

         • Διατήρηση του βάρους και πρόληψη μελλοντικής αύξησης

         • Βελτίωση φυσικής κατάστασης, αύξηση αντοχής και δύναμης

         • Βελτίωση του μεταβολισμού και της φυσικής κατάστασης

         • Καλύτερη στάση σώματος, ευλυγισία, συντονισμός και έλεγχος των κινήσεων

         • Βελτίωση του καρδιαγγειακού συστήματος

 

Οι δυσκολίες και οι προτεραιότητες πάντα θα υπάρχουν, δεν θα πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να παραμελούμε τον εαυτό μας και το σώμα μας καθώς είναι φτιαγμένο για να κινείται και να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της ζωής. Θα ήταν λοιπόν πολύ χρήσιμο και ωφέλιμο μικροί και μεγάλοι να ασκούνται καθημερινά.

30’ καθημερινής ελαφριάς έντασης όπως περπάτημα, τρέξιμο, ποδήλατο επαρκούν στην βελτίωση –ανάγκη που έχει το σώμα μας και είναι εύκολο να πάρουν θέση μέσα στην μέρα μας.

Νιώστε την χαλάρωση και την ευεξία που σας προσφέρει η άσκηση και πραγματοποιήστε ένα ενεργητικό διάλειμμα στην ζωή σας που θα σας απαλλάξει από το στρες της καθημερινότητας και που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ένα πιο καθαρό μυαλό το οποίο θεωρείτε πολυτέλεια τις μέρες μας.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.