Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Οι μισοί Ευρωπαίοι θα προσβληθούν από την Όμικρον

Σαρώνει ο κορονοϊός στην Γηραιά Ήπειρο

Περισσότεροι από τους μισούς Ευρωπαίους θα έχουν προσβληθεί με την μετάλλαξη του κορονοϊού, Όμικρον, τους επόμενους μήνες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Όπως προειδοποίησε χαρακτηριστικά σήμερα ο ΠΟΥ, πάνω από τους μισούς Ευρωπαίους ενδέχεται να έχουν προσβληθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού τις επόμενες έξι με οκτώ εβδομάδες.

Επισημαίνεται ότι την πρώτη εβδομάδα του 2022 στην Ευρώπη καταγράφηκαν περισσότερα από 7 εκατομμύρια νέα κρούσματα covid-19, αριθμός υπερδιπλάσιος σε σχέση με πριν δύο εβδομάδες, επεσήμανε στη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης, ο διευθυντής για την Ευρώπη του ΠΟΥ, Χανς Κλούγκε.

«Με αυτούς τους ρυθμούς, το Ινστιτούτο Υγειονομικών Μετρήσεων και Εκτιμήσεων (IHME) προβλέπει ότι περισσότερο από το 50% του πληθυσμού της περιοχής θα έχει μολυνθεί από την Όμικρον τις επόμενες 6 με 8 εβδομάδες», κατέληξε ο κ. Κλούγκε.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.