Σιροπιαστό γλυκό με μπαγιάτικο τσουρέκι

Σιροπιαστό γλυκό με μπαγιάτικο τσουρέκι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 τσουρεκάκια
  • 2 κρέμες άνθος αραβοσίτου βανίλια στιγμής
  • 3 φλ. γάλα
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 φλ. νερό
  • 1/2 φλυτζάνι σταφίδες
  • 1/2 φλ. φυστίκια Αιγίνης
  • 4 γεμάτες κουταλιές γλυκό περγαμόντο
  • κανέλλα

Εκτέλεση:

1) Τρίβουμε τα τσουρέκια με το χέρι

2) και τα βάζουμε σε ένα μικρό πυρέξ για 10-15′ στο φούρνο, στους 180ο.

3) Με το νερό και τη ζάχαρη, αφού τα βάλουμε να πάρουν μια βράση, φτιάχνουμε ένα ελαφρύ σιρόπι.

4) Όταν βγάλουμε τα τσουρέκια από το φούρνο, ρίχνουμε το σιρόπι να πάει παντού.

5) Προσθέτουμε τις σταφίδες και το φυστίκι Αιγίνης από πάνω.

6) Χτυπάμε το άνθος και το γάλα και μόλις γίνουν μια σφιχτή κρέμα, απλώνουμε πάνω από το γλυκό μας. Γαρνίρουμε με κανέλλα και γλυκό περγαμόντο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Συνδύασα διάφορες προτάσεις που είχαν γίνει στο φόρουμ μας για το μπαγιάτικο τσουρέκι, καθώς και τη δική μου φαντασία, και το πείραμα πέτυχε!

Η ζάχαρη, οι ξηροί καρποί και το γλυκό μπαίνουν κατά βούληση στις ποσότητες που προτιμάτε, ή μπορείτε να τα αντικαταστήσετε κιόλας με ό,τι έχετε στο σπίτι σας.

Πηγή: sintagespareas.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.