Φτάνει πια η ΚΟΡΟΪΔΙΑ όλων αυτών των χρόνων! Βάζουν προνήπια σε χώρους Γυμνασίου – Συμμετέχουμε στην κινητοποίηση της Επιτροπής Γονέων Προσχολικής! Ολοι την Πέμπτη στην Πλατεία Γαρδένια!

ΒΑΖΟΥΝ ΠΡΟΝΗΠΙΑ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ

ΠΕΜΠΤΗ 7:00 μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΔΕΝΙΑ-ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Τελικά η κυβέρνηση μετά την κατακραυγή των γονέων ανοίγει τη Δευτέρα τους παιδικούς σταθμούς. Ταυτόχρονα, ομολογεί ότι δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο για το ασφαλές άνοιγμά τους και διαφημίζει ως «αυστηρό πρωτόκολλο» τα υποχρεωτικά self-test και τη μάσκα προστασίας για τους εργαζόμενους.

Οι παιδικοί σταθμοί δυστυχώς δε θα υποδεχτούν τα παιδιά μας όπως θα έπρεπε, δηλαδή με αυξημένα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας αλλά και προσαρμοσμένο πρόγραμμα, ώστε να αντιμετωπιστούν στο βαθμό του δυνατού οι συνέπειες του πολύμηνου εγκλεισμού (μειωμένη φυσική δραστηριότητα, κοινωνικοποίηση, αισθητικά ερεθίσματα κλπ).

Οι ευθύνες των αρμοδίων είναι τεράστιες. Το παρατεταμένο κλείσιμο της προσχολικής αγωγής για μεγάλα διαστήματα από το Μάρτη του 2020 οφείλεται στην συνειδητή άρνησή τους αφενός να λάβουν συνολικά μέτρα (στα ΜΜΜ, στους χώρους δουλειάς, στα νοσοκομεία) και αφετέρου να αραιώσουν τα παιδιά στα τμήματα, που θα ήταν εφικτό με δημιουργία νέων αιθουσών και πρόσληψη παιδαγωγών και βοηθητικού προσωπικού. Αντ’ αυτού επέλεξαν να αφήσουν τα παιδιά μας έξω από κάθε παιδαγωγική διαδικασία για πολλούς μήνες, γιατί η συνέχιση της λειτουργίας των παιδικών σταθμών με ασφάλεια θεωρείται κόστος για τους κυβερνώντες.

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ ΔΙΧΡΟΝΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ
ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ  ΑΝΤΙΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ 
ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΓΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΕΣΤΩ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Για μια ακόμη χρονιά η ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Νηπιαγωγείου, ώστε να υλοποιηθεί με παιδαγωγικούς όρους και προϋποθέσεις η διετής υποχρεωτική φοίτηση σε αυτό, σκοντάφτει στην έλλειψη ολοκληρωμένου και έγκαιρου σχεδιασμού, στη χρηματοδότηση κτιριακών υποδομών, στην πρόσληψη νηπιαγωγών & λοιπού προσωπικού.

Επικοινωνήσαμε χθες με την αρμόδια Δ/νση Εκπαίδευσης του Υπουργείου και ρωτήσαμε γιατί δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα εγγραφών στα δημόσια νηπιαγωγεία στο Δήμο Ζωγράφου, όπως προβλέπεται από τη σχετική εγκύκλιο (καταληκτική ημερομηνία έκδοσης αποτελεσμάτων 10/04/2021). Μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά ότι θα εφαρμοστεί το μέτρο και στο Δήμο Ζωγράφου την επόμενη σχολική χρονιά, όμως λείπουν αίθουσες και περιμένουν από το Δήμο να δώσει και τις υπόλοιπες για να βγουν ενιαία τα αποτελέσματα με το πέρας των μαθημάτων.

Στη συνέχεια, χθες το απόγευμα, η δημοτική αρχή συγκάλεσε Δημοτικό Συμβούλιο για την ερχόμενη Πέμπτη 20 Μαΐου, φέρνοντας αιφνιδιαστικά πρόταση για δημιουργία συνολικά πέντε αιθουσών νηπιαγωγείων σε χώρους σχολείων [στο 5ο Γυμνάσιο (3), στο 3ο Δημοτικό (1) και στο 12ο Δημοτικό (1)]!!! Οι αίθουσες λοιπόν που τους έλειπαν τόσα χρόνια «βρέθηκαν» σε σχολεία…Προφανώς υπάρχουν τεράστια ερωτηματικά για τους όρους λειτουργίας αυτών των νηπιαγωγείων, μιας και οι διοικούντες δεν έχουν δώσει συγκεκριμένα στοιχεία. Άλλωστε μέχρι πριν από λίγο καιρό μιλούσαν για τοποθέτηση προκάτ αιθουσών στα οικόπεδα που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ιλισίων και Κερασούντος και στη συμβολή Αστερίου και Καλαβρύτων, καθώς και για ανέγερση εκπαιδευτηρίου στα 6,5 στρέμματα στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης, πίσω από το κολυμβητήριο των Ιλισίων. Μάλιστα ο Δήμαρχος είχε δηλώσει ότι είχε βρει σχετικό Προεδρικό Διάταγμα του 1997…

Είναι απαράδεκτο ότι μετά από 3,5 χρόνια που θεσμοθετήθηκε η διετής υποχρεωτική φοίτηση στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο, μετά από έναν ολόκληρο χρόνο που έλαβαν παράταση, σκοπεύουν να στοιβάξουν τα τετράχρονα και πεντάχρονα παιδιά μας σε χώρους που δεν είναι κατάλληλοι για την ηλικία τους. Επιλέγουν να μην χτίσουν σύγχρονα νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς σε αδόμητα οικόπεδα του Δήμου (πχ οικόπεδο Φιλονόης), παρά τις υποσχέσεις τους. Ούτε βάζουν μπροστά τις διαδικασίες για κάτι τέτοιο.  Είναι διαχρονική συνειδητή πολιτική επιλογή όλων των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών που πέρασαν από το τιμόνι του Δήμου να διαιωνίζεται και να βαθαίνει η υποβάθμιση των δομών προσχολικής αγωγής. Να γιατί ό, τι κερδήθηκε στο παρελθόν και ό, τι θα κερδηθεί στο μέλλον είναι καρπός της συλλογικής διεκδίκησης γονέων και εκπαιδευτικών!
 ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ!
ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ ΣΤΙΣ 7:00μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΑΡΔΕΝΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΝ ΕΤΕΙ 2021

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΙΕΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ, ΣΥΣΣΩΜΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΤΑΛΥΤΗΣ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ!

Για την Αγωνιστική Συσπείρωση Γονέων
Τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων Παιδικών Σταθμών Δήμου Ζωγράφου
Καρανικόλα Ελένη Καζάκος Βαγγέλης Παγούνη Εύα 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.