Αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Ανακοινώσεις από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

Αναστέλλεται από αύριο, Παρασκευή 15 Απριλίου, το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σήμερα το μεσημέρι.

Παράλληλα ο κ. Οικονόμου έκανε ανακοινώσεις και για τα υπόλοιπα μέτρα που αίρονται σταδιακά από αύριο και τα οποία είχαν ανακοινωθεί από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη.

Ειδικότερα όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το Πάσχα φέτος θα γιορταστεί με τα μέτρα που έχουμε τη στιγμή αυτή και με την ισχυρή  σύσταση για τη χρήση μάσκας εκεί  όπου παρατηρείται συνωστισμός.  Έτσι, μετά από δύο χρόνια θα  γίνουν κανονικά όλες οι τελετές που είχαμε στερηθεί τα χρόνια της πανδημίας.

Ενώ από την 1η Μαΐου αίρεται η υποχρέωση επίδειξης  πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης για την πρόσβαση σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους. Αίρεται η  υποχρέωση χρήσης μάσκας για τους εσωτερικούς χώρους με ορισμένες  εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν.

Καταργούνται τα τακτικά self-test στα σχολεία και η επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα θα γίνει χωρίς τη διενέργεια self-test. Ορίζεται ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολιάστων συμπολιτών μας στους χώρους εργασίας. Και επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100%. Όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν την 1η Σεπτεμβρίου.

«Με σύνεση, με προσοχή, με σχέδιο, με επαγγελματισμό, αφήνουμε σιγά σιγά πίσω μας μια μια τις κρίσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Οικονόμου.

Επισημαίνεται πως σε ότι αφορά στις εξαιρέσεις στη χρήση μάσκας καθώς από την 1η Ιουνίου δεν θα χρησιμοιείται στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μάσκα θα παραμείνει σε νοσοκομεία, δομές Υγείας, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς και σε πλοία και τρένα.

Πιο συγκεκριμένα η μάσκα παραμένει σε: Νοσοκομεία, Δομές Υγείας, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Ταξί, ΚΤΕΛ, Πλοία, Τρένα.

Σε σχέση με τα σχολεία, αυτό που αλλάζει είναι η κατάργηση του self testing. Οι μαθητές δηλαδή δεν πρόκειται να κάνουν ξανά self test πριν πάνε στο σχολείο, καθώς το τελευταίο έγινε τη Δευτέρα το βράδυ κι έτσι η επιστροφή μετά το Πάσχα θα γίνει χωρίς κανένα μέτρο. Ωστόσο θα υπάρξει νέο πρωτόκολλο για την επαφή κρουσμάτων στα σχολεία.

Το testing μειώνεται και για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους, οι οποίοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε έλεγχο μία φορά την εβδομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.