Κορωνοϊός: Καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού – Τέρμα και οι μάσκες από 1η Ιουνίου

Νέα χαλάρωση των μέτρων ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης

Σε πλήρη χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού προχωρά σταδιακά η κυβέρνηση με τον Υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να προαναγγέλλει ένα καλοκαίρι ελεύθερο από περιορισμούς για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Ο κ. Πλεύρης, ανακοίνωσε σήμερα πως από την 1η Μαΐου έως τις 31 Αυγούστου καταργείται η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού. Το μέτρο θα επανεξεταστεί την 1η Σεπτεμβρίου.

Ενώ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα εξεταστεί και η άρση επίδειξης του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για την είσοδο στη χώρα οπότε και θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι έως τις 31 Μαΐου παραμένει η υποχρεωτικότητα της χρήσης μάσκας και στους κλειστούς χώρους. Από την 1η Ιουνίου η χρήση μάσκας καταργείται με ορισμένες εξαιρέσεις που θα οριστούν σε επόμενες ΚΥΑ.

Παράλληλα, από την 1η Μαΐου, και για την ακρίβεια από τις 3 Μαΐου που ανοίγουν ξανά τα σχολεία, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία χωρίς να χρειάζεται να κάνουν self test. Η επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα για τους μαθητές θα γίνει χωρίς τη διενέργεια self test.

Φυσικά, θα υπάρξουν διευκρινίσεις όσον αφορά στο πρωτόκολλο που θα αφορά την επαφή με κρούσματα.

– Από την 1η Μαΐου θα χρειάζεται ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας.

– Έως 31 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100% και αίρεται κάθε μετρικός περιορισμός.

– Από τις 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι όλα θα επανεξεταστούν από τον Σεπτέμβριο.

Τέλος το Πάσχα θα γίνει με τα υπάρχοντα μέτρα. Θα υπάρχει σύσταση για την χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους. Όπως σημείωσε θα γιορτάσουμε το Πάσχα τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.