Την Μ. Πέμπτη η «επιταγή ακρίβειας» – Ανοίγει η πλατφόρμα για τα καύσιμα

Τι ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα και συγκεκριμένα την Μ. Πέμπτη αναμένεται να πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων η «επιταγή ακρίβειας» των 200 ευρώ, ενώ εντός των ημερών θ’ ανοίξει και η πλατφόρμα για το επίδομα των καυσίμων προκειμένου να ενισχυθούν οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως σημείωσε ο κ. Οικονόμου: «Έχουμε πολιτικό και ιστορικό χρέος να μην επιτρέψουμε την μετατροπή της οικονομικής κρίσης σε πολιτική κρίση. Η κυβέρνηση δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, η Ελλάδα θα ασκήσει πρόσθετες εθνικές παρεμβάσεις, δεν πρόκειται να αφήσουμε να μας ρουφήξει άλλος ένας κύκλος φθοράς» και πρόσθεσε ότι η ραγδαία αύξηση των τιμών της ενέργειας, καθιστά κρίσιμη προτεραιότητα τη διαμόρφωση κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής.

Σε ερώτηση για το κατά πόσο θα ληφθούν και νέα μέτρα ο κ. Οικονόμου επισήμανε: «Κάθε μέτρο που λαμβάνουμε παίρνει υπόψη του και δημοσιονομική σταθερότητα. Βρισκόμαστε σε εκρηκτική συγκυρία δεν θα αφήσουμε κανένα μόνο του, θα κάνουμε ότι μπορούμε. Ο Απρίλιος είναι πολύ σημαντικός μήνας, καθώς λαμβάνονται μέτρα στήριξης στην κατεύθυνση της ανακούφισης των πολιτών. Όταν θα είμαστε έτοιμοι, θα προβούμε σε περαιτέρω ανακοινώσεις».

Σημειώνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημείωσε πως «η ελληνική κοινωνία χειμάζεται από τις κρίσεις που προκαλεί ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία και όσο συνεχίζεται η χαώδης ακαταστασία στο διεθνές γίγνεσθαι, σκοπός είναι να διατηρήσουμε την ευστάθεια και την ασφάλεια μέσα σ’ ένα χαώδες περιβάλλον».

Υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα οικονομικά και θεσμικά γιατί γνωρίζει ότι οι συνέπειες δεν αφήνουν κανέναν πολίτη ανέγγιχτο, και προσπαθεί να στηρίξει τον καθέναν ανάλογα με τις ανάγκες του «με σύμμαχο την ψυχραιμία και τη σοβαρότητα».

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε πως λαμβάνονται μέτρα με την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου εργαλείου και δημιουργούνται νέες δυνατότητες και υπάρχει αισιοδοξία ότι «θα τα καταφέρουμε και σε αυτήν την κρίση. Αρκεί να μείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο και να είμαστε ενωμένοι. Η ενότητα και η συμπληρωματικότητα συνιστούν την οδό εξόδου απ’ τα προβλήματα σε κρίσιμες περιόδους».

Ενώ υπενθύμισε ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία προκαλεί σοβαρές οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη και ιδιαίτερα στην Ευρώπη.

«Ήδη ο πληθωρισμός σκαρφάλωσε σε υψηλό δεκαετιών, η ακρίβεια σαρώνει το εισόδημα των νοικοκυριών και οι ρυθμοί ανάπτυξης δέχονται πολύ ισχυρή πίεση», είπε ο κ. Οικονόμου, πρόσθεσε ωστόσο ότι η κυβέρνηση αναπτύσσει δράσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκειμένου να περιορίσει το αποτύπωμα της κρίσης που πλήττει κυρίως τους πιο αδύναμους και αναφέρθηκε αναλυτικά στα μέτρα που έχουν ληφθεί σε εθνικό επίπεδο από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα με τη διάθεση άνω των 4 δισ. ευρώ (το 1,2 δισεκ. μέσα στον Απρίλιο).

«Τα μέτρα που αφορούν τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα αγροτών και κτηνοτρόφων αποτελούν προτεραιότητα καθώς οφείλουμε ταυτόχρονα να είμαστε εξασφαλισμένοι και έτοιμοι απέναντι στις επισιτιστικές συνέπειες μιας παρατεταμένης αναταραχής» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ενώ έκανε λόγο για την εξασφάλιση των απαραίτητων πόρων για την έγκαιρη στήριξη της κοινωνίας κι έκανε αναφορά στην κατάθεση την Παρασκευή της τροπολογίας του υπουργείου Οικονομικών για συμπληρωματικό προϋπολογισμό 2,6 δισ. ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.