Μητσοτάκης: Οι ψηφιακές πλατφόρμες θα παρέχουν μοτοσικλέτα και κράνος στους διανομείς

Τι ανέφερε ο πρωθυπουργός σε ανάρτηση του

Την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας για τις ψηφιακές πλατφόρμες που απασχολούν εργαζόμενους για delivery και οι οποίες πλέον θα είναι υποχρεωμένες να παρέχουν προστατευτικό κράνος αλλά και χρηματικό ποσό για συντήρηση του οχήματος, σχολίασε με ανάρτηση του στο Facebook ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων:  «Αποκαθιστούμε, σήμερα, μία πολύχρονη αδικία σε βάρος των εργαζόμενων στον κλάδο της διανομής. Στο εξής, οι ψηφιακές πλατφόρμες οφείλουν να τους παρέχουν την μοτοσυκλέτα και το προστατευτικό κράνος για τις μετακινήσεις τους. Και ακόμη, αδιάβροχη προστασία, γάντια και ανακλαστικό γιλέκο. Ενώ, αν οι ίδιοι θέλουν να χρησιμοποιούν δικό τους μέσο και εξοπλισμό, θα δικαιούνται ειδική αποζημίωση».

Επίσης ο Πρωθυπουργός συμπλήρωσε σχετικά με την απόφαση: «Την εργοδοτική αυτή υποχρέωση ορίζει ο Νόμος για την Προστασία της Εργασίας, που ψήφισε η Κυβέρνηση παρά τη δημαγωγία του ΣΥΡΙΖΑ. Η εφαρμογή του είναι η απάντηση μιας Πολιτείας που νοιάζεται για τον εργαζόμενο. Και που, σε δύσκολους καιρούς, με τους μισθούς χαμηλούς ακόμη στην Ελλάδα, προσπαθεί να ανακουφίζει την καθημερινότητά του, διευρύνοντας τα δικαιώματά του. Με πράξεις!».

Θα πρέπει εδώ να τονιστεί ότι την απόφαση υπέγραψε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, η οποία αναφέρει τόσο το ύψος των χρημάτων για τους εργαζόμενους ντελίβερι για τη συντήρηση του οχήματός τους όσο και το ότι οι ψηφιακές πλατφόρμες που τους απασχολούν θα πρέπει να τους παρέχουν τα προστατευτικά κράνη για τις μετακινήσεις τους.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, με τον νόμο 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας, ορίστηκε για πρώτη φορά πως οι ψηφιακές πλατφόρμες έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις υγιεινής και ασφάλειας για τους απασχολούμενους με συμβάσεις ανεξαρτήτων υπηρεσιών/έργου με εκείνες που ισχύουν για τις συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.