Καταργείται το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους από 15 Απριλίου

Τι ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από τη Βουλή

Στην κατάργηση του προστίμου των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών από τις 15 Απριλίου προχωρά η κυβέρνηση όπως ανακοίνωσε σήμερα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ειδικότερα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης έκανε στο Περιστύλιο της Βουλής την ακόλουθη δήλωση:

«Από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου. Το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες.

Σε λίγη ώρα συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, όπου θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων και το χρόνο αποκλιμάκωσης αυτών που αφορούν τα τεστ, την είσοδο στους κλειστούς χώρους και την ανάγκη να υπάρχει πιστοποιητικό, προκειμένου να εισερχόμαστε σε χώρους.

Βάσει των αποφάσεων της Επιτροπής, θα ληφθούν και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης».

Θα πρέπει εδώ να τονιστεί ότι η Μίνα Γκάγκα σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΪ, είχε προαναγγείλει την κατάργηση του μέτρου λέγοντας πως το πρόστιμο των 100 ευρώ στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών θα αρθεί και μάλιστα τον επόμενο μήνα δηλαδή τον Απρίλιο.

Κι αυτό γιατί κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής της συνέντευξης στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως το καλοκαίρι οι ανεμβολίαστοι άνω των 60 δεν θα χρειάζεται να πληρώνουν το διοικητικό πρόστιμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.