Η κυβέρνηση αντί να στηρίξει την κοινωνία στηρίζει τα καρτέλ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Τι αναφέρει σε ανακοίνωση του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών στις πλάτες των καταναλωτών καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με ανακοίνωση του, σχολιάζοντας δηλώσεις στελεχών της Νέας Δημοκρατίας για το πλαφόν στις τιμές ενέργειας και τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τονίζει μεταξύ άλλων:

«Τη στιγμή που νοικοκυριά και επιχειρήσεις στενάζουν από τους λογαριασμούς του ρεύματος και ο τόπος βοά για τα υπερκέρδη της ΔΕΗ και άλλων παρόχων στις πλάτες των καταναλωτών, οι εκπρόσωποι της ΝΔ εμφανίζονται δημοσίως ως εκπρόσωποι των καρτέλ με γελοία επιχειρήματα και υπεκφυγές».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση: «Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Γαϊτάνης δήλωσε ότι αν μπει πλαφόν στις τιμές της ενέργειας, όπως γίνεται σε άλλες χώρες, δεν θα προσφέρεται ηλεκτρικό ρεύμα και θα έχουμε μπλακ άουτ».

Ο δε κ. Ρωμανός, διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, διαφώνησε ότι υπάρχει κερδοσκοπία και δήλωσε ότι δεν είναι το πρωτεύον να φορολογηθούν τα υπερκέρδη των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας».

«Το συμπέρασμα είναι ένα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να στηρίξει την κοινωνία στηρίζει τα καρτέλ. Αντί να αξιοποιήσει τα εργαλεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τις εισηγήσεις της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, προκειμένου να στηρίξει ουσιαστικά πολίτες και επιχειρήσεις απέναντι στην ακρίβεια, βάζει πλάτη στα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.