Ν. Ανδρουλάκης: «Τρέχει» την ανασυγκρότηση του ΚΙΝΑΛ ενόψει εκλογών

Τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αλλάζουν το χρονοδιάγραμμα

Σε φουλ ρυθμούς «τρέχει» το πρόγραμμα ανασυγκρότησης και αυτό-οργάνωσης του Κινήματος Αλλαγής με απόφαση του προέδρου του Κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη καθώς γίνεται όλο και πιο πιθανό να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Εξάλλου το ζήτημα έχει συζητηθεί πολλές φορές στις συσκέψεις του με τους στενούς συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη στα κεντρικά γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη και η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προκηρύξει ο πρωθυπουργός πρόωρες εκλογές, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις από το Μέγαρο Μαξίμου.

Για το λόγο αυτό, ο κ. Ανδρουλάκης επιταχύνει τις αλλαγές που θέλει να κάνει και θα σπεύσει να τις ανακοινώσει όπως όλα δείχνουν, την επόμενη που μας έρχεται, 20 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Αρχικά προγραμματιζόταν να γίνει η εκκίνηση της οργανωτικής προσπάθειας σε σχετική πολιτική εκδήλωση, ωστόσο τα στελέχη που πρότειναν τη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής θεωρούν πως αυτή είναι που θα πρέπει θεσμικά να ενεργοποιήσει τον κομματικό μηχανισμό.

Θα πρέπει εδώ να σημειωθεί ότι η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή έχει να συνέλθει από τον Δεκέμβριο που έγιναν οι εσωκομματικές εκλογές, ενώ ενεργοποιούνταν άμεσα και οι δύο επιτροπές που θα διαδραματίσουν καταλυτικό ρόλο το προσεχές διάστημα, αυτή της κατάρτισης των ψηφοδελτίων υπό τον Βαγγέλη Αργύρη και της αυτοοργάνωσης υπό τον Απόστολο Πάνα.

Βασική «ατμομηχανή» αυτής της προσπάθειας θα είναι η αξιοποίηση των 270.000 μέλων του κομματικού μητρώου που έσπευσαν στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου πριν από περίπου τρεις μήνες.

Έτσι στη Χαριλάου Τρικούπη φιλοδοξούν να πραγματοποιήσουν τις εκλογές των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΚΙΝΑΛ κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου (αν και μπορεί να πάνε και λίγο πιο πίσω καθώς στις 24 Απριλίου είναι το Πάσχα), ενώ θα πραγματοποιηθεί ακολούθως η ανάδειξη συνέδρων ενόψει της διεξαγωγής του συνεδρίου εντός του Ιουνίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.