Εκπνέουν σήμερα οι προθεσμίες για σειρά υποχρεώσεων προς την εφορία

Αναλυτικά οι καταβολές που πρέπει να γίνουν άμεσα

Οι προθεσμίες για μια σειρά υποχρεώσεων προς την εφορία εκπνέουν σήμερα και θα πρέπει οι πολίτες θα πρέπει να σπεύσουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

Ανάμεσα σε άλλα σήμερα Δευτέρα είναι η τελευταία μέρα για  καταβολές τελευταίων δόσεων του φόρου εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ, των τελών κυκλοφορίας αλλά και των οφειλών για όσους επιβιβάστηκαν στη ρύθμιση των 36-72 δόσεων για τα κορονοχρέη.

Αναλυτικά, σήμερα εκπνέουν οι παρακάτω προθεσμίες:

  • Για την πληρωμή της 8ης και τελευταίας δόσης του φόρου εισοδήματος 2021, συνολικού ύψους περίπου 270 εκατ. ευρώ.
  • Για την πληρωμή της 6ης δόσης του ΕΝΦΙΑ 2021 με το ποσό να φτάνει τα 400 εκατ. ευρώ.
  • Για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας οχημάτων έτους 2022 και την ηλεκτρονική υποβολή δήλωσης θέσης σε εκούσια ακινησία. Οι εισπράξεις από τα τέλη κυκλοφορίας φτάνουν το 1,1 δισ. ευρώ.
  • Για την υποβολή αίτησης υπαγωγής σε ρύθμιση τμηματικής καταβολής οφειλών, από 36 έως 72 μηνιαίες δόσεις, που έχουν βεβαιωθεί στις ΔΟΥ και τα Ελεγκτικά Κέντρα κατά το διάστημα από 1.3.2020 έως και 31.7.2021 καταβάλλοντας και την 1η δόση. Αν δεν καταβληθεί η πρώτη δόση μέσα σε τρεις ημέρες από την υποβολή της αίτησης, η ρύθμιση δεν ενεργοποιείται. Από τους 830.000 δικαιούχους ρύθμισης οφειλών με ευνοϊκούς όρους, αιτήσεις υπέβαλαν περίπου 100.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα.
  • Για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος από μισθωτούς ή συνταξιούχους με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγούμενων ετών, αναδρομικά επιδομάτων ανεργίας και αμοιβών γιατρών του ΕΣΥ.
  • Για την υποβολή αίτησης για χωριστή δήλωση συζύγων. Οι σύζυγοι, πριν επιλέξουν να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους για την Εφορία, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στις χωριστές δηλώσεις συζύγων δεν υφίσταται η έννοια του οικογενειακού εισοδήματος για την κάλυψη των τεκμηρίων καθενός εκ των συζύγων, καθώς τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης βαρύνουν τον κάθε σύζυγο ατομικά. Επίσης, δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης τεκμηρίων με ανάλωση κεφαλαίου από τα εισοδήματα του άλλου συζύγου.
  • Για την υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων για αγροτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις που ανάγονται σε προηγούμενα έτη, εφόσον η βεβαίωση για τα εν λόγω ποσά εκδόθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ εντός του 2021.
  • Για την υποβολή δήλωσης μεταφοράς της φορολογικής κατοικίας στην αλλοδαπή.
  • Για την υποβολή δήλωσης για ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές προηγούμενων ετών.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.