Αυτές είναι οι εξαιρέσεις από το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους

Διανύουμε την τελική φάση της επεξεργασίας των στοιχείων

Ένας σημαντικός αριθμός εξαιρέσεων προβλέπονται στην επιβολή προστίμου των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο.

Όπως ανέφερε ο κ. Αναγνωστόπουλος στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, η διαδικασία για το πρόστιμο για τους άνω των 60 ετών έχει μπει στην τελική ευθεία.

«Είμαστε στην τελική φάση της επεξεργασίας των στοιχείων και θα γίνει και η βεβαίωση (του προστίμου) τις επόμενες ημέρες. Η εκτίμηση είναι ότι γύρω στις 300.000 πολίτες άνω των 60 ετών θα επιβαρυνθούν με το πρόστιμο για τον μη εμβολιασμό τους» σημείωσε χαρακτηριστικά

Ειδικότερα στην επιβολή προστίμου υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις οι οποίες με τον κ. Αναγνωστόπουλο, δεν είναι λίγες αυτές: «Έχει ληφθεί μέριμνα γι’ αυτούς που έχουν κάνει αίτηση για υγειονομικές επιτροπές για λόγους υγείας, γι’ αυτούς που έχουν κάνει αίτηση για κατ’ οίκον εμβολιασμό έως τις 16 Ιανουαρίου, όχι στη συνέχεια.

Δεν μπορώ να σας πω ότι έχουν εξεταστεί όλες οι αιτήσεις. Όσοι είναι άνω των 96 ετών θα εξαιρεθούν από το πρόστιμο, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, ενώ εξαίρεση υπάρχει και για όσους τα τελευταία 3 χρόνια δεν είναι φορολογικά ενεργοί και δεν συμμετέχουν έμμεσα ή άμεσα στην φορολογία».

Παράλληλα ο κ. Αναγνωστόπουλος είπε πως υποχρέωση για να μην υπάρχει το πρόστιμο είναι να έχουν κάνει οι πολίτες τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου. «Εάν κάνουν έως τις 15 του μηνός θα έχουν το μισό πρόστιμο για τον μήνα αυτόν και εάν κάνουν την πρώτη δόση μετά τις 15 του μηνός θα επιβληθεί πλήρως το πρόστιμο», ξεκαθάρισε.

Σημείωσε δε ακόμη πως «συμπολίτες μας που βρέθηκαν στο εξωτερικό, χωρίς να είναι μόνιμοι κάτοικοι, ρώτησαν πως θα μπορέσουν να καταγράψουν τον εμβολιασμό τους. Έχει βγει μια νέα υπηρεσία στο gov.gr, μέσω της οποίας μπορούν να δηλώσουν τον εμβολιασμό τους. Εάν αυτός έχει γίνει σε προηγούμενο μήνα, δεν θα υπάρξει πρόστιμο από την ημέρα του εμβολιασμού και τυχόν πρόστιμα που έχουν επιβληθεί θα αφαιρεθούν».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.