Πλεύρης: Εκτός ΕΣΥ οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί αν δεν εμβολιαστούν έως 31 Μαρτίου

Έρχεται συνολική ρύθμιση του υπουργείου Υγείας

Εκτός ΕΣΥ θα μείνουν όσοι υγειονομικοί δεν έχουν εμβολιαστεί έως τις 31 Μαρτίου 2022, αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Ειδικότερα ο κ. Πλεύρης μιλώντας σήμερα το πρωί, στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ ανέφερε ότι το μέτρο της αναστολής ισχύει για τους υγειονομικούς που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Θα μείνουν σε αναστολή έως τις 31 Μαρτίου και θα γίνει συνολική ρύθμιση για το αν θα παραμείνουν ή όχι στο σύστημα και αν θα γίνει υποχρεωτικός σε μόνιμη βάση ο εμβολιασμός για τους υγειονομικούς.

«Ο νόμος για την αναστολή έλεγε ότι αν δεν έχεις κάνει τις 2 δόσεις μπαίνεις σε αναστολή. Αυτός ο νόμος δεν έχει αλλάξει. Μέχρι τις 31 Μαρτίου έχει αλλάξει ο νόμος. Όσοι υγειονομικοί δεν έχουν κάνει την 3η δόση δεν μπορούν αυτή τη στιγμή να μπουν σε αναστολή. Όταν θα γίνει τυπικό προσόν ο εμβολιασμός θα τίθενται αυτόματα εκτός ΕΣΥ.

Όσοι έχουν ελπίδες ότι 31 Μαρτίου θα άρουμε την αναστολή, αυτό δεν θα γίνει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ταυτόχρονα διευκρίνισε πως όσοι δεν έχουν προχωρήσει στην τρίτη δόση του εμβολιασμού, από τις 7 Φεβρουαρίου θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Σε σχέση με την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μείνουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα μέτρα.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «η συνολική αντίληψη όλων των υπουργών της ΕΕ είναι ότι θα πρέπει να οδηγηθούμε σε πλήρη αποκλιμάκωση των μέτρων, να μείνουμε μόνο στα απαραίτητα».

Επισήμανε δε ο κ. Πλεύρης: «Επειδή η νοσηρότητα της Όμικρον έχει άλλα χαρακτηριστικά, πιο ήπια, και ακριβώς επειδή η μεταδοτικότητά της είναι ανεξέλεγκτη, όσα μέτρα και να πάρεις δεν σταματάει, και έτσι η γραμμή είναι η πλήρης αποκλιμάκωση. Η φιλοσοφία όλων των υπουργών Υγείας της ΕΕ είναι ότι δεν πρέπει να περιορίζουμε τις κοινωνίες. Η μάσκα και η τηλεργασία δεν περιορίζουν την κοινωνική ζωή».

«Αυτό που έχει μείνει ως απαγόρευση είναι η όρθια διασκέδαση και τα γήπεδα που εξετάζουμε πώς θα τα αλλάξουμε. Η επιτροπή θα συνεδριάζει εβδομάδα – εβδομάδα και θα αποκλιμακώνονται τα μέτρα. Πρόθεσή μας είναι να μείνουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα μέτρα», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.