Παράταση των μέτρων προανήγγειλε ο Πλεύρης

Συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή των Ειδικών

Την παράταση των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, τουλάχιστον για μία εβδομάδα προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών.

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση των ειδικών αφού η Επιτροπή συνεδριάζει σήμερα.

Όπως είπε ο υπουργός Υγείας είναι λογικό να υπάρχει η παράταση των μέτρων για τουλάχιστον μία εβδομάδα, προαναγγέλλοντας έτσι την παράταση των μέτρων τουλάχιστον μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, όταν και θα επανεξεταστεί το ζήτημα.

Παράλληλα ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι μέχρι τις 31 Μαρτίου θα διευκρινιστεί τι θα γίνει για τους υγειονομικούς που είναι σε αναστολή. Η εισήγησή του είναι να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός αλλιώς ο υγειονομικός που δεν θα κάνει το εμβόλιο να εκδιωχθεί από το ΕΣΥ, ξεκαθάρισε όμως, ότι είναι μια κεντρική κυβερνητική απόφαση που δεν έχει παρθεί ακόμα.

«Το επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν 4.000 θέσεις μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού» ανέφερε ο υπουργός, ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα πρέπει να είναι κάποιος εμβολιασμένος για να πάρει τη θέση, ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι αυτό δεν έχει ακόμα αποφασιστεί.

Εντός της ημέρας συνεδριάζει η Επιτροπή

Εξάλλου μέσα στη μέρα συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών για να προχωρήσει στην αποτίμηση της επιδημιολογικής κατάστασης. Το χθεσινό μαύρο ρεκόρ των 106 νεκρών δεν φαίνεται να αφήνει πολλά περιθώρια από την μια για εφησυχασμό και από την άλλη για χαλάρωση των μέτρων.

Για το λόγο αυτό είναι πολύ πιθανό η παράταση  των μέτρων να είναι μεγαλύτερη και από μία εβδομάδα και πέρα δηλαδή από τις 23 Ιανουαρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.