Αρχίζουν τα έργα αναβάθμισης του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της Αττικής

Το έργο αξίας 1,5 εκατ. ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής

Αρχίζουν τα έργα αναβάθμισης και συντήρησης του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο πρώην ΔΕΣΕ, εντός των διοικητικών ορίων της Αττικής με πλήρη χρηματοδότηση από την Περιφέρειας Αττικής που ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα τη σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εργασίες συντήρησης, βελτίωσης και επέκτασης των εγκαταστάσεων του δικτύου, προβλέπονται τοποθετήσεις σιδηροϊστών φωτισμού, βραχιόνων φωτιστικών σωμάτων και πίλαρ ηλεκτρικών διανομών.

Ταυτόχρονα εντός του έτους, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της Περιφέρειας το έργο της τοποθέτησης περίπου 25.000 τηλεδιαχειριζόμενων φωτιστικών led, προϋπολογισμού 37 εκατ. ευρώ, με το όποιο θα επιτευχθεί ασφαλέστερη οδήγηση και εξοικονόμηση ενέργειας, σε ποσοστό 65%.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης δήλωσε: «Με σύγχρονα εργαλεία επενδύουμε στην καλύτερη θωράκιση της οδικής ασφάλειας, στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και στην εξοικονόμηση χρημάτων» υπογράμμισε ο Γιώργος Πατούλης.

«Χρηματοδοτούμε σημαντικά έργα με στόχο την ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Περιφέρειάς μας αλλά και τον εκσυγχρονισμό της εικόνας της, όπως άλλωστε αρμόζει σε ένα μητροπολιτικό κέντρο όπως είναι η Αττική μας» σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.