Σκρέκας: «Δεν θ’ αφήσουμε κανένα ευάλωτο νοικοκυριό χωρίς ρεύμα»

Τι είπε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος για τα μέτρα στήριξης

Τη δέσμευση του πως κανένα ευάλωτο νοικοκυριό δεν θα μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μέσα στην «καρδιά του χειμώνα», τόνισε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας.

Ειδικότερα σε δηλώσεις του σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1  ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση είναι τα μεγαλύτερα σε αξία στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Συμπλήρωσε δε πως η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία από τον Ιανουάριο θα επιδοτεί και τις επιχειρήσεις για τους λογαριασμούς ρεύματος.

Παράλληλα ο υπουργός εξήγησε πως η μέση επιδότηση για τα νοικοκυριά που ανακοινώθηκε για τον Ιανουάριο είναι μικρότερη από αυτή που ισχύει για τον Δεκέμβριο, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι υπήρξε μια αποκλιμάκωση στις διεθνείς τιμές χονδρικής της ενέργειας.

Ανέφερε δε χαρακτηριστικά ότι κανένα ευάλωτο νοικοκυριό δε θα μείνει χωρίς ρεύμα στην «καρδιά του χειμώνα». Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι η επιδότηση καλύπτει το 90% των αυξήσεων για ένα μέσο νοικοκυριά με κοινωνικό τιμολόγιο, ενώ και σε περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης λόγω απλήρωτου λογαριασμού, υπάρχει ο πενταψήφιος αριθμός 15902 με τον οποίο γίνεται άμεσα η επανασύνδεση για τα ευάλωτα νοικοκυριά.

Σε σχέση με τα υπόλοιπα νοικοκυριά, τόνισε πως στόχος της Κυβέρνησης είναι η μέση επιβάρυνση στον λογαριασμό ρεύματος για ένα νοικοκυριό να μην ξεπερνάει το 15% μετά τα μέτρα στήριξης. Σε ό,τι αφορά τα νοικοκυριά που δεν ανήκουν στους δικαιούχους κοινωνικού τιμολογίου, ο κ. Σκρέκας είπε πως η ΔΕΗ έχει πρόγραμμα για διακανονισμό με προκαταβολή 15%, ενώ ανάλογα προγράμματα έχουν και οι ιδιώτες πάροχοι.

Σε σχέση με το πρόγραμμα απόσυρσης ηλεκτρικών συσκευών που ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, ο κ. Σκρέκας διαβεβαίωσε πως γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν οι όροι και τα κριτήρια για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.