Το απόλυτο αλαλούμ για τις άδειες με rapid test: Χρειάζεται γνωμάτευση δηλώνει ο ΕΦΚΑ

Διάτρητο το σύστημα αφήνει στον αέρα χιλιάδες εργαζόμενους

Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των εργαζομένων που είναι πλήρως εμβολιασμένοι και έχουν ανιχνευθεί θετικοί στον κορονοϊό με rapid test και θέλουν να εξασφαλίσουν άδεια από την εργασία τους.

Ως γνωστόν πριν από λίγες μέρες εκδόθηκε νέα ΚΥΑ σύμφωνα με την οποία αρκεί ένα θετικό rapid test για να πάρει ένας εργαζόμενος αναρρωτική άδεια λόγω κορονοϊού. Αλλά φαίνεται πως ούτε αυτό έλυσε το πρόβλημα με τον ΕΦΚΑ.

Και δυστυχώς με αυτόν τον τρόπο το αλαλούμ συνεχίζεται! Όπως αποκαλύπτεται, για τον ΕΦΚΑ δεν είναι αρκετό το να προσκομίσει ένας εργαζόμενος θετικό rapid test ή PCR για να πληρωθεί την αναρρωτική άδεια λόγω κορονοϊού! Χρειάζεται να έχει και γνωμάτευση από γιατρό.

Για το θέμα, διευκρινίσεις για τον τρόπο πληρωμής των εργαζομένων που νοσούν με κορονοϊό έδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΦΚΑ, Όμηρος Τσάπαλος, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΑΝΤ1.

«Το rapid ή το PCR δεν είναι αρκετό για να πληρωθεί ασθενής από τον ΕΦΚΑ, όπως και για τις άλλες ασθένειες, χρειάζεται γνωμάτευση γιατρού», τόνισε ο Όμηρος Τσάπαλος και συμπλήρωσε ότι «ο ΕΦΚΑ δεν είναι ο οργανισμός που απλώς διαπιστώνει ότι κάποιος νοσεί, είναι ο φορέας που διαχειρίζεται τα χρήματα των πολιτών».

«Ο ασφαλισμένος πρέπει να εξεταστεί από γιατρό για να πληρώσει κάποιον που θα καθίσει για πάνω από πέντε μέρες», συμπληρώνοντας ότι, δεν είναι αναγκαίο να εξεταστεί δια ζώσης ο ασθενής, καθώς «αν ο γιατρός είναι συνδεδεμένος με τον ΕΟΠΥΥ και το δηλώσει στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, τότε ο ασθενής πληρώνεται κανονικά».

Σε σχέση με τον τρόπο πληρωμής είπε πως, «σε όλες τις ασθένειες, υπάρχει αναλογία εργοδότη – ΕΦΚΑ στην πληρωμή, εφόσον ο εργαζόμενος δεν έχει εξαντλήσει τις μέρες αναρρωτικής άδειας που δικαιούται».

«Οι πέντε μέρες covid είναι έξτρα των ημερών αναρρωτικής άδειας που δικαιούται ο εργαζόμενος», διευκρίνισε καταλήγοντας ο κ. Τσάπαλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.