Πανεπιστήμια: Δεν χάνουν την εξεταστική όσοι νοσούν με κορονοϊό

Τι θ’ αναφέρει σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας

Δεν πρόκειται να χάσουν την εξεταστική όσοι φοιτητές νοσούν από κορονοϊό, καθώς αναμένεται να εκδοθεί σχετική εγκύκλιος που θα δίνει δεύτερη ευκαιρία σε όσους δεν πάνε να γράψουν το μάθημα.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο Άγγελος Συρίγος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, πως εντός ολίγων ωρών ή ημερών θα ανακοινωθεί η εγκύκλιος που θα προβλέπει τη δεύτερη ευκαιρία στους φοιτητές που χάνουν την εξεταστική περίοδο επειδή νοσούν από κορονοϊό.

Ταυτόχρονα, σημείωσε ότι αυτό δεν σημαίνει δεύτερη εξεταστική αλλά θα αφορά μόνο τους φοιτητές που νόσησαν εκείνη την περίοδο και δεν μπόρεσαν να γράψουν το μάθημα ενώ η αρμοδιότητα θα δοθεί στα εκάστοτε τμήματα.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό του ΑΝΤ1, ο υφυπουργός Παιδείας σημείωσε πως στην πλατφόρμα edupass θα φαίνεται σε κάθε τμήμα πόσοι νοσούν. «Βασική μας έγνοια είναι να μην χάσουν την εξεταστική οι φοιτητές που θα νοσήσουν», υπογράμμισε ο κ. Συρίγος.

Τέλος στην ερώτηση γιατί δεν δόθηκαν δωρεάν self test σε φοιτητές, όπως έγινε και με τους μαθητές, ο υφυπουργός Παιδείας εξήγησε ότι τα Πανεπιστήμια σε μια εβδομάδα ολοκληρώνουν το ακαδημαϊκό εξάμηνο και ξεκινά η εξεταστική περίοδος που σημαίνει πως δεν θα υπάρχει καθημερινή επαφή.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.