Σε κανονικό άνοιγμα των σχολείων προσανατολίζεται η κυβέρνηση

Ποια είναι τα τελευταία δεδομένα

Κανονικά στις 10 Ιανουαρίου επιθυμεί η κυβέρνηση ν’ ανοίξουν τα σχολεία αλλά με αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες.

Ειδικότερα το ζήτημα ήταν από τα κεντρικά στην πρωινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με συνεργάτες του.

Όπως είναι ήδη γνωστό η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει Τρίτη ή Τετάρτη και οι ανακοινώσεις αναμένονται Τετάρτη με Πέμπτη, ωστόσο όλα δείχνουν ότι το βασικό σενάριο είναι τα σχολεία να ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, αλλά με πιθανή επικαιροποίηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Τη δεδομένη στιγμή στην κυβέρνηση και στο υπουργείο Παιδείας κυριαρχεί η άποψη ότι τα παιδιά είναι περισσότερο προστατευμένα στα σχολεία, καθώς υποβάλλονται σε τεστ, παρά στα σπίτια, όπου πολλές φορές δεν συμβαίνει αυτό.

Εξάλλου η κυβέρνηση έχει εκφράσει σε όλους τους τόνους την επιθυμία τα σχολεία να μείνουν ανοιχτά και να μη χρειαστεί οι μαθητές να επανέλθουν στο καθεστώς της τηλεκπαίδευσης, για λόγους που έχουν να κάνουν με τις επιπτώσεις στην ψυχοσύνθεση και ομαλή ανάπτυξη των μαθητών αλλά και στη λειτουργία εν γένει των δομών της κοινωνίας.

Κυβερνητικοί παράγοντες δε, έχουν επισημάνει ότι η λειτουργία των σχολείων έχει κριθεί μέχρι τώρα ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς τα κρούσματα, όπου σημειώθηκαν, κατάφεραν να περιοριστούν και οι μαθητές δεν έχασαν τα μαθήματά τους.

Ποιες θα είναι οι διαφοροποιήσεις στα πρωτόκολλα

Μεταξύ άλλων στα νέα μέτρα που αναμένεται να εξεταστούν από τους ειδικούς είναι η αύξηση της συχνότητας των self test, ίσως ανά δεύτερη μέρα, από δυο φορές την εβδομάδα που ίσχυε μέχρι σήμερα, η αυστηρότερη τήρηση των μέτρων, η συχνότερη απολύμανση των χώρων, καθώς και η μείωση του ποσοστού των μαθητών που απαιτείται -του γνωστού 50% συν 1- για την αναστολή της λειτουργίας ενός τμήματος. Ειδικά το τελευταίο κρίνεται απαραίτητο λόγω της υψηλής μολυσματικότητας της «Όμικρον» και θεωρείται βέβαιο ότι θα οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών σχολείων.

Αυτή τη στιγμή το μόνο σίγουρο είναι, όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές, ότι τα σχολεία δεν μπορούν να ανοίξουν κάτω από το προηγούμενο καθεστώς, καθώς θα είναι θέμα χρόνου να ξανακλείσουν εξαιτίας της μεγάλης μολυσματικότητας και διασποράς του ιού.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.