«Βόμβα» Οικονόμου: Οι εμβολιασμένοι θα πληρώνουν τα τεστ εάν επιβληθούν τα Χριστούγεννα

Τι ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Απολύτως ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί υποχρεωτικά μέσα στις μέρες των εορτών η διενέργεια rapid test και από τους εμβολιασμένους άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Η «βόμβα» όμως είναι ότι στις δηλώσεις του ανέφερε ότι το rapid test θα επιβαρύνει τους ίδιους τους πολίτες ακόμη και αν είναι εμβολιασμένοι.

Ειδικότερα, για το ενδεχόμενο νέων μέτρων ο Γιάννης Οικονόμου απάντησε: «Ενόψει της εορταστικής περιόδου έχουμε συγκεκριμένο πλαίσιο μέτρων. Σημειακές παρεμβάσεις όσον αφορά στους ελέγχους μπορεί να γίνουν αφού συνεδριάσει και γνωμοδοτήσει η επιτροπή. Παρακολουθούμε την εξέλιξη της Όμικρον για να θωρακίσουμε την κοινότητα και την χώρα μας».

Από την άλλη ο κ. Οικονόμου απέκλεισε το ενδεχόμενο lockdown λέγοντας: «Δεν υπάρχει καμία εισήγηση και καμία σκέψη για lockdown. Μέτρα οριζόντιου χαρακτήρα αλλά όχι σε αυτό το επίπεδο υπάρχουν».

Όσο αφορά για τα rapid test στις γιορτές είπε χαρακτηριστικά: «Για κάποιες από τις μέρες των γιορτών αν κριθεί αναγκαίο το rapid test και για τους εμβολιασμένους θα ανακοινωθεί. Είναι πολύ χρήσιμο. Οι ανακοινώσεις θα γίνονται μετά τις εισηγήσεις των αρμοδίων». Όταν ρωτήθηκε ποιος θα πληρώνει το rapid test τόνισε: «Αν κριθεί απαραίτητο να ληφθεί αυτό το μέτρο θα το επιβαρύνεται ο πολίτης». Όταν επισημάνθηκε ότι αυτό μπορεί να είναι άδικο είπε ότι «η δυναμική της Όμικρον μπορεί να μας αναγκάσει να πάρουμε τέτοια μέτρα».

Να τονιστεί ότι αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας. Πριν από λίγο ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ καθηγητής Θεοκλής Ζαούτης, ανακοίνωσε ότι έχουν εντοπιστεί 26 κρούσματα της εν λόγω μετάλλαξης στην Κρήτη, τη Λακωνία και την Αττική. Δεν σχετίζονται όλα τα κρούσματα με ταξίδι στο εξωτερικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.