Ασφυξία στα Νοσοκομεία: Μειώνονται τα χειρουργεία έως και 80%

Ραγδαία αυξάνονται οι ασθενείς covid – Τι ισχύει για τους υπόλοιπους ασθενείς

Σε μια από τις τελευταίες λύσεις που του έχουν απομείνει καταφεύγει το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καταφέρει να διαχειριστεί τα αυξημένα περιστατικά βαριάς νόσησης από κορωνοϊό και γι’ αυτό μετατρέπει για μια ακόμη φορά και πάλι το ΕΣΥ μονοθεματικό για τη διαχείριση κατά βάση covid ασθενείς.

Ειδικότερα έγγραφο το οποίο εστάλη χθες αργά το βράδυ προς τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της Ελλάδας, επιβάλλει τη μείωση των χειρουργείων έως και 80% τόσο στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όσο και των ιδιωτικών κλινικών.

Σε σχετική επιστολή την οποία υπογράφει η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, επισημαίνεται ότι οι διοικητές θα πρέπει να προχωρήσουν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να μειωθούν τα χειρουργεία. Επίσης θα πρέπει να εφαρμόζουν τα πρωτόκολλα για τα επισκεπτήρια με βασικότερο το να έχει διενεργηθεί μοριακό τεστ (PCR).

Να σημειωθεί ότι από τον περιορισμό εξαιρούνται οι επείγουσες και έκτακτες περιπτώσεις καθώς και τα ειδικά νοσοκομεία, ενώ τονίζεται ότι θα διενεργούνται κανονικά οι διαγνωστικές εξετάσεις και οι θεραπείες των ασθενών με χρόνια προβλήματα υγείας.

Είναι σαφές ότι η ενέργεια αυτή δείχνει το πόσο πολύ πιέζεται το ΕΣΥ, το ότι πλέον έχουν εξαντληθεί οι ΜΕΘ covid και ότι σταδιακά ΜΕΘ για άλλα περιστατικά θα μετατρέπονται σε covid όπως επίσης και άλλες δομές όπως χειρουργικές αίθουσες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η χθεσινή καταγραφή 608 διασωληνωμένων και το ενδεχόμενο να φτάσουν σε λίγες εβδομάδες τους 800, επιβάλει τη λήψη έκτακτων μέτρων, ως μια από τις ελάχιστες πλέον ενέργειες που απομένουν πριν την κατάρρευση των νοσοκομείων.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.