Επεισόδια στο Πολυτεχνείο – Εμπόδισαν Αθανασίου και Θεοχάρη να καταθέσουν στεφάνι

Με εντάσεις ξεκίνησαν οι εορτασμοί της επετείου

Με σοβαρά επεισόδια και μεγάλη ένταση ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι εορτασμοί για την επέτειο του Πολυτεχνείου καθώς φοιτητές δημιούργησαν μπλόκο με τα σώματα τους και εμπόδισαν εκπροσώπους του κοινοβουλίου να καταθέσουν στεφάνι.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου και ο πρώην υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης που μετείχαν σε διακοινοβουλευτική επιτροπή έφτασαν στο Πολυτεχνείο αλλά έπεσαν σε «μπλόκο» φοιτητών.

Μερίδα ατόμων τους αφαίρεσε το στεφάνι και το πέταξε. Ο Χαράλαμπος Αθανασίου τόνισε σε δηλώσεις του με αφορμή τα επεισόδια  πως «κανένα κόμμα, κανένας πολιτικός σχεδιασμός δεν αποφασίσει και οργάνωσε την εξέγερση του Πολυτεχνείου».

Και πρόσθεσε: «Η ατομική ευθύνη που χαρακτηρίζει τις δημοκρατίες στα κράτη δικαίου, είναι αυτή που διήγειρε τη συλλογικότητα και ένωσε τις φωνές όλων. Συνεπώς, όποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες του ελληνικού λαού, προσβάλουν την ιστορία. Τα παιδιά αυτά, όταν εμείς κάναμε τον αγώνα αυτό, ήταν αγέννητα ή ήταν στις κούνιες. Η μέρα είναι ιερή και πρέπει να τους το συγχωρήσουμε. Ζήτω το Πολυτεχνείο».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.