Γιατρός ταξίδεψε από τη Γερμανία για να δει το παιδί του και κατέληξε στο …κελί!

Ήρθε από τη Γερμανία για να δει το παιδί του και να κάνει μαζί του διακοπές βάσει δικαστικής απόφασης και τελικά βρέθηκε στο κελί!

Ένας 47χρονος γιατρός και πατέρας ενός ανήλικου τέκνου 10 ετών ταξίδεψε από την Γερμανία στην Ελλάδα προκειμένου να δει και να πάρει το παιδί του να κάνει διακοπές βάσει δικαστικής απόφασης και η μητέρα όχι μόνο αρνήθηκε να του το δώσει αλλά του έκανε και μήνυση για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση και απόπειρα απαγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες τίποτα απ όλα αυτά δεν έχει βάση αλήθειας. Ο 47χρονος πριν κάτι μήνες είχε έρθει πάλι από το εξωτερικό και πήγε στο σχολείο να δει το παιδί του. Εκεί βασίστηκε η μητέρα και έκανε τη μήνυση με χρονοκαθυστέρηση μηνών για απόπειρα απαγωγής. «Ξέχασε» να την κάνει τότε μάλλον.

Έτσι ο πατέρας βρέθηκε να κρατείται στο Α.Τ Παλλήνης. Όχι μόνο δεν είδε το παιδί του αλλα κατέληξε και στο κελί. Η μητέρα όμως αφέθηκε ελεύθερη για παραβίαση δικαστικής απόφασης.

Επειδή το κλιμα των ημερων με τη βία και τις γυναικοκτονίες είναι πάρα πολύ βαρύ υπάρχουν και περιπτώσεις που το εκμεταλλεύονται. Θέλει λίγο προσοχή για να μην ταλαιπωρούνται αδίκως άνθρωποι που το μόνο που θέλουν είναι να βλεπουν τα παιδιά τους όπως ορίζει ο νόμος και τα ελληνικά δικαστήρια.

Τι ισχύει:

Σύμφωνα με άρθρο 1520 του Αστικού Κώδικα, « ο γονέας με τον οποίο δεν διαμένει το τέκνο διατηρεί το δικαίωμα της προσωπικής επικοινωνίας με αυτό.»

Αρχικά, και σύμφωνα με το Αστικό δίκαιο, στην αγωγή για επικοινωνία με το τέκνο και συγκεκριμένα βάσει του άρθρου 950 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, θα πρέπει να συμπεριλάβετε ρήτρα που θα απειλεί με χρηματική ποινή και προσωπική κράτηση τον άλλον γονέα αν παρεμποδίζει το δικαίωμα επικοινωνίας σας. Αυτό ουσιαστικά θα λειτουργήσει σαν μοχλός πίεσης στον άλλον γονέα να είναι συνεπής και να μην καταπατήσει το δικαίωμα σας στην επικοινωνία με το τέκνο. Σημειώστε ότι μέχρι την έκδοση την απόφασης και για μια προσωρινή προστασία του δικαιώματος σας, έχετε την δυνατότητα να καταθέσετε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων όπου θα ζητάτε να καθοριστεί επακριβώς η επικοινωνία σας με το τέκνο.

Σχετικά με το ποινικό κομμάτι, ορθώς ασκήσατε μηνύσεις εναντίον της μητέρας. Βάσει του άρθρου 232Α του Ποινικού Κώδικα «1. Όποιος με πρόθεση δεν συμμορφώθηκε σε προσωρινή διαταγή δικαστή ή δικαστηρίου ή σε διάταξη δικαστικής αποφάσεως, με την οποία υποχρεώθηκε σε παράλειψη ή σε ανοχή ή σε πράξη που δεν μπορεί να γίνει από τρίτο πρόσωπο και η επιχείρησή της εξαρτάται αποκλειστικά από τη βούλησή του, ή σε διάταξη εισαγγελέα σχετική με την προσωρινή ρύθμιση της νομής μεταξύ ιδιώτη και Δημοσίου ή Ο.Τ.Α. ή άλλου Ν.Π.Δ.Δ., τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών αν η πράξη δεν τιμωρείται βαρύτερα με άλλη διάταξη,

2. Η διάταξη της προηγούμενης παραγράφου δεν εφαρμόζεται όταν η πράξη συνίσταται στην αποκατάσταση της έγγαμης συμβίωσης ή εξαρτάται από την ύπαρξη στο πρόσωπο του αρνούμενου να συμμορφωθεί ιδιαίτερων προϋποθέσεων για να

ασκήσει τις τεχνικές ή επιστημονικές ικανότητές του και η άρνησή του δεν οφείλεται σε δυστροπία του.»

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.