Ανατροπή: Μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες σε κέντρα διασκέδασης και κλαμπ – Η νέα ΚΥΑ

Στη δημοσιότητα έδωσε η κυβέρνηση την Κοινή Υπουργική Απόφαση που περιλαμβάνει τα νέα μέτρα στην εστίαση, τη διασκέδαση και τα γήπεδα.

Όλοι οι κλειστοί χώροι εκτός από τα κέντρα διασκέδασης, θα λειτουργούν ως αμιγείς (θα δέχονται μόνο εμβολιασμένους 14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση και νοσήσαντες), θα λειτουργούν με πληρότητα 85%. Η χρήση μάσκας σε θέατρα και σινεμά θα είναι υποχρεωτική, ενώ οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self test από τους γονείς. Θα πραγματοποιείται έλεγχος στη είσοδο με το CovidFree Gr app με επίδειξη ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού και ταυτότητας. Οι πολίτες τρίτων χωρών επιδεικνύουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης της χώρας τους.

Δείτε αναλυτικά τι αλλάζει σε κλειστούς και υπαίθριους χώρους:

Οι υπαίθριοι χώροι ψυχαγωγίας καθήμενων, εκτός από τα γήπεδα, όταν λειτουργούν ως αμιγείς, θα μπορούν να έχουν 85% πληρότητα, ενώ θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας. Όταν λειτουργούν ως μικτοί χώροι τότε προβλέπεται εκτός από υποχρεωτική χρήση μάσκας:

70% Πληρότητα για χώρους <5000 καθήμενων
65% Πληρότητα για χώρους <15000 καθήμενων
Όπως έγραψε νωρίτερα το ethnos.gr, τα υπαίθρια και κλειστά κέντρα διασκέδασης, θα λειτουργούν αποκλειστικά ως αμιγείς χώροι, με 85% πληρότητα και θα δέχονται μόνο καθήμενους.

Οι ανοιχτοί χώροι εστίασης – όπως τα καφέ, τα μπαρ και τα εστιατόρια- θα λειτουργούν με βάση τα ισχύοντα πρωτόκολλα της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου.

Πώς θα λειτουργούν τα ανοιχτά και τα κλειστά γήπεδα

Τέλος, τα ανοιχτά και τα κλειστά γήπεδα θα δέχονται αποκλειστικά εμβολιασμένους ή νοσήσαντες, με 80% πληρότητα. Τα όρια καθορίζονται σε 25.000 θεατές σε ανοιχτά γήπεδα και 8.000 θεατές σε κλειστά γήπεδα. Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική και οι ανήλικοι θα προσέρχονται με δήλωση self test γονέων (έως 5% επί της πληρότητας).

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.