Φορολογικές δηλώσεις 2021: Γνωρίζεις ότι τα αναδρομικά που έχεις λάβει στη σύνταξή σου πρέπει να τα δηλώσεις;

Αρθρογραφεί η Φιλοθέη Μακριδάκη

Φορολογικός Σύμβουλος

Επιχειρήσεων και Ιδιωτών

Οικονομικός Σύμβουλος της OneTax

τηλ. 6944710019

Ξεκίνησε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στο taxis net, το σύστημα έχει ανοίξει και το μεγαλύτερο ερώτημα των συνταξιούχων , «τι θα κάνουμε τα αναδρομικά?» , παίρνει ξανά την πρώτη θέση.

Ας δώσουμε λοιπόν μία συγκεκριμένη απάντηση, στο πως πρέπει να χειριστούμε φορολογικά , τα ποσά που έχουμε λάβει ως αναδρομικά συντάξεων, πως πρέπει αυτό το εισόδημα να το δηλώσουμε.

Τα εισοδήματα προηγούμενων ετών που αύξησαν το εισόδημά μας επόμενα έτη , τα λεγόμενα αναδρομικά, πρέπει οπωσδήποτε να δηλωθούν, διότι η παράληψη δήλωσής τους θα μας δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον.

Τα εισοδήματα αυτά πρέπει να τα δηλώσουμε με τροποποιητική δήλωση στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. στα αντίστοιχα έτη που αφορούν. Ωστόσο εάν τα αναδρομικά αφορούν τα φορολογικά έτη 2015, 2016, 2017, 2018 και 2019, η τροποποιητική δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά. Η ηλεκτρονική δήλωση των αναδρομικών δεν έχει ανοίξει ακόμα. Η δυνατότητα αυτή ξεκινάει λίγο αργότερα μέσα στην περίοδο υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Οι δηλώσεις των αναδρομικών, ηλεκτρονικές και χειρόγραφες μπορούν να υποβληθούν εμπρόθεσμα στην οικία ΔΥΟ του φορολογούμενου έως 31/12/2021.

Καλή υποβολή της φορολογικής σας δήλωσης !

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.