Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για την αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού!

Αρθρογραφεί η Φιλοθέη Μακριδάκη

Φορολογικός Σύμβουλος

Επιχειρήσεων και Ιδιωτών

Οικονομικός Σύμβουλος της One Tax

Άρχισε η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων σχετικά με την αυξημένη αποζημίωση ειδικού σκοπού προκειμένου να ενισχυθούν επιχειρήσεις οι οποίες απασχολούν λιγότερους από 50 εργαζόμενους και έχουν κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα στους κλάδους και στις περιοχές όπου εφαρμόστηκαν περιοριστικά και έκτακτα μέτρα κατά τη διάρκεια του Απριλίου 2021. Στην ενίσχυση αυτή συμπεριλαμβάνονται και οι πολιτιστικοί φορείς. Οι αιτήσεις γίνονται στην ίδια πλατφόρμα που έχουμε υποβάλει και την σειρά των επιστρεπτέων προκαταβολών, όπου να θυμίσουμε από ένα σημείο και μετά ξεκίνησε μέρος τους να είναι μη επιστρεπτέο. Οι αιτήσεις λοιπόν υποβάλλονται στο «myBusinessSupport»

Ας δούμε πως θα διαμορφωθεί η συγκεκριμένη αποζημίωση.

·        1.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 0 έως 5 εργαζόμενους

·        2.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 6 έως 20 εργαζόμενους

·        4.000 ευρώ για επιχειρήσεις που απασχολούν 21 έως 49 εργαζόμενους

Για τις επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόστηκαν περιοριστικά μέτρα λιγότερες από 15 ημέρες η αποζημίωση που θα δοθεί θα είναι στο μισό των χρηματικών ποσό που αναφέρω παραπάνω.

Η αποζημίωση είναι μη επιστρεπτέα, αφορολόγητη, ανεκχώρητη και ακατάσχετη, βεβαίως όμως μην ξεχνάμε το σημαντικό στοιχείο , ότι ισχύει η υποχρέωση των δικαιούχων για διατήρηση των θέσεων απασχόλησης στην επιχείρησή τους.

Οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν έως και 1η Ιουνίου 2021.

Καλές υποβολές!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.