Τι ισχύει για τα ενοίκια Μαΐου ποιοι πληρώνουν ποιοι δεν πληρώνουν και πόσο;

Αρθρογραφεί η Φιλοθέη Μακριδάκη

Φορολογικός Σύμβουλος

Επιχειρήσεων και Ιδιωτών

Οικονομικός Σύμβουλος της One Tax

Τον Μάιο στην αγορά εφαρμόζονται ενοίκια τριών ταχυτήτων

Ποιοι δεν πληρώνουν καθόλου ενοίκιο αυτόν τον μήνα ?

Απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή ενοικίου ΜΟΝΟ οι κλειστές επιχειρήσεις. Το μέτρο ισχύει και για τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου οι οποίες ανέβασαν ρολά τον Απρίλιο. Μηδενικά ενοίκια ισχύουν για τις επιχειρήσεις των κλάδων της εστίασης, του τουρισμού, του αθλητισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών. Στις επιχειρήσεις με μηδενικά ενοίκια περιλαμβάνονται και τα γυμναστήρια, τα κέντρα διασκέδασης, οι μουσικές σκηνές, οι παιδότοποι.

Ποιοι θα πληρώσουν το 60% του ενοικίου τους και αυτόν τον μήνα ?

Η εύνοια αυτή ισχύει μόνο για τους εργαζόμενους που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής εργασίας για το ενοίκιο που πληρώνουν για την κύρια κατοικία τους και την κατοικία του παιδιού τους που σπουδάζει μακριά από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας του.

Ποιοι θα πρέπει να πληρώνουν από εδώ και στο εξής όλο το ποσό του ενοικίου τους στον ιδιοκτήτη ?

Το Μάιο θα πρέπει να καταβάλουν ολόκληρο το μίσθωμα που έχουν συμφωνήσει με τον ιδιοκτήτη του ακινήτου οι επιχειρήσεις που είναι ανοιχτές αλλά μέχρι και τον Απρίλιο περιλαμβάνονταν στη λίστα των πληττόμενων και δικαιούνταν κούρεμα ενοικίου κατά 40%. Τέλος πλέον το 60% μίσθωμα για τους πληττόμενους, από εδώ και στο εξής θα πρέπει να καταβάλουν ολόκληρο το ποσό του ενοικίου τους στον ιδιοκτήτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.