Με βάση τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν πληρώθηκαν επιστρεπτέες και ενοίκια!

Ενημερώνει η Φιλοθέη Μακριδάκη

Αρθρογράφος

Φορολογικός Σύμβουλος

Επιχειρήσεων και Ιδιωτών

Οικονομικός Σύμβουλος της OneTax

Πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων :

Έλαβαν 15.319 δικαιούχοι από τον 7ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής το ποσό των 156,6 εκατ. ευρώ.

Ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έλαβαν τη χρηματοδοτική ενίσχυση ανέρχεται σε 297.621, στους οποίους καταβλήθηκαν 945,7 εκατ. ευρώ.

Άρα, η συνολική στήριξη των επιχειρήσεων, μέσω των 7 κύκλων της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, έφθασε τα 8,3 δισ. ευρώ.

Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, σε αριθμό 12.498 φορολογούμενων έλαβαν συνολικό ποσό ύψους 2,3 εκατ. ευρώ. Με τα χρήματα αυτά το Κράτος καλύπτει το 50% της μείωσης του μισθώματος για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Επίσης, ιδιοκτήτες ακινήτων 10.176 φορολογούμενοι , έλαβαν ποσό ύψους 30,3 εκατ. ευρώ, με το οποίο το Κράτος τους καλύπτει έως και το 80% της μείωσης του μισθώματος για το Α΄ τρίμηνο του 2021. Από αυτό το ποσό  τα 7,9 εκατ. ευρώ αφορούν 9.576 φυσικά πρόσωπα και τα 22,4 εκατ. ευρώ αφορούν 600 νομικά πρόσωπα.

Έτσι, για τα μειωμένα μισθώματα της περιόδου Μαρτίου 2020 – Μαρτίου 2021 έχουν πραγματοποιηθεί συμψηφισμοί με φόρους και καταβολές χρημάτων συνολικού ύψους άνω των 427 εκατ. ευρώ.

Ας ελπίσουμε ο ερχομός του καλοκαιριού, να φέρει την οριστική ελευθερία από την πανδημία και πλέον οι πολίτες να μην χρειάζονται κρατική αρωγή για να εξυπηρετίσουν τις ανάγκες τους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.