Τι θα γίνει με τα ενοίκια Μαΐου;

Γράφει η Φιλοθέη Μακριδάκη

Αρθρογράφος

Φορολογικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων και Ιδιωτών

Οικονομικός Σύμβουλος της OneTax

τηλ. 6944710019

Παρόλο που η εστίαση ανοίγει οι επιχειρηματίες θα συνεχίσουν να μην καταβάλουν ενοίκιο και για τον μήνα Μάιο. Η ελάφρυνση λοιπόν των ενοικίων συνεχίζεται.

Έτσι θα υπάρξει πλήρης απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου για τις επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζονται περιοριστικά μέτρα.  Με βάση την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών άμεσα ωφελούμενοι οι ΚΑΔ του λιανεμπορίου, οι επιχειρήσεις εστίασης, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό και στις μεταφορές.

Ωστόσο η καταβολή μειωμένου ενοικίου κατά 40% ισχύει πλέον μόνο για την κύρια κατοικία των εργαζόμενων που τίθενται σε αναστολή εργασίας τον μήνα Μάιο, καθώς και για τη φοιτητική κατοικία των εξαρτώμενων μελών αυτών.

Οι ιδιοκτήτες, τα φυσικά πρόσωπα που δεν θα λάβουν καθόλου ενοίκιο για τον Μάιο από τους ενοικιαστές επιχειρηματίες των ακινήτων τους, θα αποζημιωθούν όπως και τους προηγούμενους μήνες στο 80% του αρχικού μισθώματος από το κράτος. Τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα και δεν θα εισπράξουν ενοίκιο θα αποζημιωθούν στο 60% του συμφωνημένου μισθώματος.

Οι ιδιοκτήτες που θα λάβουν το 60% του ενοικίου θα αποζημιωθούν για το 50% του ποσού δηλαδή που δεν έλαβαν. Συγκεκριμένα θα λάβουν από το κράτος το 20% του μισθώματος που θα λάμβαναν υπό κανονικές συνθήκες.

Καλό Πάσχα με υγεία πάνω απ’ όλα !!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.