Εικόνες από την περιφορά του Επιταφίου στη Μητρόπολη Αθηνών! (φωτο zografounews)

ΜE ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ πραγματοποιήθηκε η χώρα η ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου με τους πιστούς και τους ιερείς να ακολουθούν τα μέτρα.

Η ακολουθία του Επιταφίου τελέστηκε στους ναούς, ενώ η περιφορά του περιορίστηκε στο προαύλιο των εκκλησιών για την προστασία της δημόσια υγείας.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, το προσκύνημα του Επιταφίου πραγματοποιήθηκε εκτός ναού, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους.

Όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, ιερείς, νεωκόροι, ψάλτες και λοιπό προσωπικό των ορθόδοξων ναών υποβλήθηκαν σε τεστ κορωνοϊού προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν διάδοση του ιού κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών τελετών. Εντός του ναού επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τ.μ., με ανώτατο όριο τα 100 άτομα, ενώ και στον προαύλιο χώρο συστήνεται η τήρηση αποστάσεων, ιδανικά 10 μέτρων ο ένας από τον άλλον.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξήλθε νωρίτερα σήμερα στο προαύλιο της Μητρόπολης για να ευλογήσει τους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί εκεί. Στο προαύλιο έχει τοποθετηθεί εξέδρα ώστε ο Αρχιεπίσκοπος και οι ιερείς να ψάλλουν κατά την περιφορά.

Φωτορεπορτάζ: Βασίλης Βρακοτάς 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Το σχόλιό σας καταχωρήθηκε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να σας προσφέρει την καλύτερη εμπειρία. Διαβάστε τους όρους εδώ. Δέχεστε τους όρους πατώντας στο κουμπί Αποδοχή.